ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Προς έξωση των αγγλικών από την ΕΕ;


Αποτέλεσμα εικόνας για βρεχιτ


''Τα αγγλικά είναι η επίσημη γλώσσα μας, γιατί είχαν οριστεί από τη Βρετανία. Αφού δεν έχουμε πλέον τη Βρετανία στους κόλπους μας, δεν θα έχουμε ούτε τα αγγλικά''.

AdTech Ad
Αυτό δήλωσε χθες Δευτέρα η ευρωβουλευτής κ. Ντανούτα Χίμπνερ (Πολωνή χριστιανοδημοκράτης), επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις νομικές επιπτώσεις της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ. Η ομιλήτρια συμπλήρωσε ότι αυτή η γλώσσα θα μπορούσε να παραμείνει απλώς σαν γλώσσα εργασίας. Αλλά για να μείνει επίσημη γλώσσα θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα κράτη - μέλη.
Μια γλώσσα θεωρείται επίσημη όταν δηλωθεί σαν τέτοια από ένα κράτος - μέλος, και η Βρετανία είχε δηλώσει τα αγγλικά. Σήμερα, οι υπηρεσίες της ΕΕ μεταφράζουν σε 24 γλώσσες όλα τα έγγραφα. Στην πράξη, αν τα αγγλικά καταργηθούν από τον κατάλογο των επίσημων γλωσσών, οι Βρετανοί θα πρέπει να μεταφράζουν μόνοι τους ότι χρειάζονται.
Τα αγγλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες στο εσωτερικό της Μάλτας και της Ιρλανδίας, ενώ ήταν παλιότερα και της Κύπρου. Αλλά καμιά από τις τρεις δεν έχει δηλώσει τα αγγλικά σαν επίσημη γλώσσα εργασίας στην ΕΕ.

m.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.