ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αυτοκαταστροφικότητα: μια μεγάλη ανοησία


Η λογική είναι η ειδοποιός διαφορά του ανθρώπου από τα άλογα όντα, τα ζώα. Πόσο λογικός είναι ο άνθρωπος τελικά και δη ο καταστροφικός; Υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να καταστρέφεις μόνος σου τον ίδιο σου τον εαυτό;
Περιπτώσεις αυτοκαταστροφικότητας αποτελούν μάλιστα και κάποιοι από τους πολιτικούς που έχουν περάσει είτε τώρα, είτε προσφάτως από τον πολιτικό στίβο. Συνήθως επιδιώκουν υπέρμετρα το προσωπικό συμφέρον με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε λανθασμένες κινήσεις, να γίνονται ρεζίλι, να φαίνονται κατά βάθος ασυγκράτητοι, κομπλεξικοί και ''νηστικοί'' .
Είναι αντιπαθητικοί, αποκρουστικοί, καταδικάζονται από την κοινή γνώμη, αφού πρώτα έχουν χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Τυφλώνονται από την αλαζονεία και φέρονται ασυνείδητα. Έτσι πέφτουν στην παγίδα που έστησαν μόνοι τους. Στο τέλος παρουσιάζουν κάποιες κινήσεις απελπισίας, αλλά μάταια. Έχουν εξοντώσει τις προσδοκίες τους.
Το κακό είναι πως πάντα ο αυτοκαταστροφικός πολιτικός έχει προκαλέσει συνέπειες αρνητικές και στους άλλους με διάφορους τρόπους. Πάντα μια καταστροφή δεν πλήττει μόνον ένα. Οπότε την πληρώνουν και αθώοι (αυτό ας το έχουμε υπ'οψιν μας). Η διαφθορά του έχει φτάσει και σε θεσμούς, αξίες κ.τ.λ.
Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι ο τύπος αυτός είναι ''ξοφλημένος''. Ό,τι έκανε, το βρήκε μπροστά του, επέστρεψε μπούμερανγκ χωρίς να το καταλάβει, αν και περίμενε να βγει κερδισμένος. Με λίγα λόγια τον εκδικήθηκε ο ίδιος του ο εαυτός! Και καθώς φοβόταν τη γνωστή παροιμία ''καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα'', εκείνος ''έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του''.

Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.