ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016


Η Ελλάδα που από τη δεκαετία του 1920 κατασκεύαζε και συναρμολογούσε, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ποδήλατα και γεωργικά μηχανήματα, σταμάτησε να παράγει στα μέσα
της δεκαετίας 1980 εξαιτίας της εγχώριας νομοθεσίας και γραφειοκρατίας, αλλά και της απουσίας ουσιαστικής στήριξης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, σήμερα δεν κατασκευάζουμε ούτε καρφίτσα.


Για να υπάρξει ανάπτυξη απαιτείται:



να επιστρέψουμε στη γη, στην πρωτογενή αγροτική παραγωγή, στην τυποποίηση, να κάνουμε ανταγωνιστικά και εξαγώγιμα τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα,



να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, με την σταδιακή αποκατάσταση μισθών συντάξεων



να εκμεταλλευτούμε την τεχνογνωσία μας όπως στην κατασκευή πλοίων,



να εκμεταλλευτούμε τον τόπο μας, τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς, τις καιρικές συνθήκες ώστε να κάνουμε την Ελλάδα τουριστικό προορισμό.



να αναβαθμίσουμε την δημόσια διοίκηση, δημιουργώντας ένα κράτος που να υποδέχεται τους ιδιώτες επενδυτές (Έλληνες και ξένους) χωρίς να τους μισεί και να τους ταλαιπωρεί.



μείωση φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων, σταθερό οικονομικό περιβάλλον για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας



να αναδείξουμε και εκμεταλλευτούμε τις καινοτομίες και τα δημιουργικά μυαλά στην Ελλάδα και να μην τα στέλνουμε στο εξωτερικό.



εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου των υποθαλασσίων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, βάζοντας ΕΜΕΙΣ όμως στο παιχνίδι όλους τους μεγάλους διεθνείς παίκτες.



Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να λερωθούμε να ιδρώσουμε, δεν υπάρχουν πλέον εύκολες λύσεις.



Να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, παραγωγικό, εξωστρεφές ανταγωνιστικό, που θα υποστηριχθεί από φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Μια επιχειρηματικότητα, βασισμένη σε νέες ιδέες, σε καινοτόμες τεχνολογίες, σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, είναι η μόνη απάντηση για την απαγκίστρωση της χώρας από την οικονομική καταβαράθρωση.
Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.