ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κλιματική αλλαγή: Το Ελ ΝΙνιο... ''ενηλικιώθηκε'' και απειλεί τον πλανήτη!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ελ νινιο

Εντυπωσιακές δορυφορικές φωτογραφίες μαρτυρούν πως το φαινόμενο Ελ Νίνιο διαρκώς επιδεινώνεται ενώ, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 ίσως αναδειχθεί το θερμότερο έτος όλων των εποχών.


Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) ανακοίνωσε πως οι δέκα πρώτοι μήνες του 2015 ήταν οι πιο θερμοί που έχουν καταγραφεί από το 1880, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι μετρήσεις.

'' Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι το κλίμα αλλάζει. Η μέση θερμοκρασία αυξάνεται, οι πάγοι λιώνουν, οι ωκεανοί ζεσταίνονται, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει. Και οι παρατηρήσεις αυτές είναι απόλυτα έγκυρες. Το μέλλον πραγματικά θα εξαρτηθεί από τι θα αποφασίσουμε εμείς να κάνουμε τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό νομίζω πως η παγκόσμια Συνδιάσκεψη στο Παρίσι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη'', είπε στο Euronews η Ανί Καζνάβ, ερευνήτρια του LEGOS-CNES. 

μέσα στο 2015, μόνο δύο μήνες, ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος, δεν έσπασαν τα ρεκόρ μέσης θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη.

''Το βασικό πρόβλημα είναι η αδράνεια και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στην παραδοσιακή ενεργειακή βιομηχανία. Φυσικά δεν θέλουν να μοιραστούν τα έσοδα αλλά να διατηρήσουν το στάτους κβο. Και βέβαια ούτε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ούτε οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας έχουν καμία τύχη στο άμεσο μέλλον'', δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής Greenpeace.

Πηγή - www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.