ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ

  
       Είναι πραγματικά δύσκολο για όποιον φέρει την εξουσία να παραμείνει αναλλοίωτος. Τυπική συμπεριφορά όποιου κάθεται στην καρέκλα του κύρους και της δύναμης είναι η αλαζονική.
    Σε όλη τη διάρκεια της πορείας προς την εξουσία ταιριάζει καλύτερα το προφίλ του αυτοδημιούργητου, του παιδιού της διπλανής πόρτας. Αυτός καταδικάζει την αλαζονική συμπεριφορά των φορέων της εξουσίας με τους αυλικούς τους και διαλαλεί παντού πως αυτός δε θα γίνει ποτέ σαν τα μούτρα τους !!!!!!
    Έρχεται όμως η ώρα οι προηγούμενοι να τραβήξουν για τα σπίτια τους και ο ίδιος να καθίσει στην πολυπόθητη καρέκλα , όλα όσα ονειρεύτηκε: εξουσία, φήμη , κύρος και χρήματα του ανήκουν . Είναι όμως ικανά όλα αυτά να τον αλλάξουν;;;; Αυτός θεωρεί πως όχι αλλά δυστυχώς το γραφείο του μοιάζει με την χώρα των Λωτοφάγων και όποιος μπει μέσα ξεχνά όλα όσα υποσχόταν. Οι διευθυντές του-τα πειθήνια όργανά του – τον απομακρύνουν από όλους , του φουσκώνουν τα μυαλά και του αλλάζουν τελείως προφίλ. Έπονται οι αυλικοί του , αυτοί οι οποίοι του υπενθυμίζουν διαρκώς πως είναι παντοδύναμος, με την ελπίδα να καρπωθούν τα οφέλη της εξουσίας του. Δεν του υπενθυμίζουν  όμως πως όλα είναι εφήμερα και πως η εξουσία δεν κρατάει για πάντα.
   Έτσι χάνεται το παιχνίδι και έρχεται η ώρα που ο κόσμος απορρίπτει αυτού του είδους τις συμπεριφορές στέλνοντάς τον σπίτι του. Ο πρώην κύριος παντοδύναμος έχει ανάγκη από του «δικούς του ανθρώπους», όμως οι διευθυντές και οι αυλικοί σαν γνήσιοι επαγγελματίες που είναι τον έχουν εγκαταλείψει και αναζητούν το νέο τους θύμα. Τότε αποκαλύπτονται όλα όμως τότε είναι πια αργά. Η παρακμή είναι η νέα πραγματικότητα. ΑΝ και είναι δύσκολο να μην πέσεις στην παγίδα της εξουσίας καλό θα είναι να έχεις πάντα στο μυαλό σου τα παραπάνω ……

Θεόδωρος Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.