ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

"Ανοικτή επιστολή από το Θανάση" - του Δ.Κ.Μπιτσίμη



«Αγαπητέ φίλε Τάκη,
 
Έχω καιρό να πάρω γράμμα σου και να μάθω νέα δικά σου και για όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας. Εγώ όμως έμαθα αρκετά από κοινό μας φίλο και επειδή, μάλλον θα έλειπες κι εσύ, επίτρεψέ με να σου γνωρίσω μερικά.


»Έμαθα, λοιπόν, ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα φυτεύτηκαν πολλά λουλούδια στα παρτέρια ! Θα πεις "μεγάλη δουλειά" ! Ας μην είμαστε όμως μίζεροι ! Όπως όλες οι καλές νοικοκυρές για το Πάσχα καθαρίζουν, ασβεστώνουν και καθαρίζουν τα σπίτια τους, γιατί να θεωρηθεί "επικοινωνιακό τερτίπι" μια έκτακτη και επείγουσα φροντίδα για την ευπρέπεια του δημόσιου χώρου ? Ο,τι καλό γίνεται να λέγεται και να επαινείτε !

»Όμως να φίλε Τάκη, όλη αυτή η ωραία προσπάθεια έμεινε στην μέση ! Σε λίγες μέρες τα πάρκα και τα παρτέρια ξαναγεμίσανε αγριόχορτα και το κυριότερο ό,τι φυτεύτηκε ξεράθηκε, σχεδόν, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν φρόντισε να ρίξει λίγο νεράκι ! Έβλεπες εκείνα τα τόσο ωραία - και ακριβούτσικα - λουλουδάκια να αργοσβήνουν και σου καιγόταν η καρδιά!
 
»Μερικοί γκρίνιαζαν και τα βάζαν με τον Δήμαρχο ! Εγώ δεν θα συμφωνήσω μαζί τους, γιατί υπάρχουν υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι, υπάρχει επόπτης, υπάρχει τοπικό συμβούλιο που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικιά τους ευθύνη να επιμελούνται των θεμάτων αυτών. Μην τα ρίχνουμε όλα στον δήμαρχο ! Ο δήμαρχος έχει στο κεφάλι του - να το πούμε λαϊκά - 47 χωριά ! Ο δήμαρχος ασκεί μια γενική εποπτεία και δίνει γενικές κατευθύνσεις, τις οποίες, εννοείται, υλοποιούν οι 6 ( έξη ) αντιδήμαρχοι, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και φυσικά οι υπηρεσίες. Αλίμονο αν για τα αυτονόητα πρέπει να ενδιαφερθεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο ίδιος ο Δήμαρχος, που έχει τόσα και τόσα στο κεφάλι του ! Και νομίζω ότι είναι απολύτως αυτονόητο ότι αν φυτεύσεις λουλούδια, ε !, χρειάζεται να τα ποτίζουμε και να τα φροντίζουμε και ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ παρέμβαση του Δημάρχου !
 
»Εγώ θα ένιωθα πολύ άσχημα, αν ήμουν στο δυναμικό του Δήμου, αν με ρωτούσε ο Δήμαρχος " τα ποτίσατε εκείνα που φυτεύσαμε ? " !!!!!!!! Μην είμαστε και πλεονέκτες !!!! σε χαιρετώ και εύχομαι υγεία και ,,, ες αύριον τα σπουδαία !!!!
 
ο φίλος σου Θανάσης»
 
…και για την αντιγραφή:
 
Δ . Κ . Μ Π Ι Τ Σ Ι Μ Η Σ απλούστατος δημότης Λαγκαδά Π Α Μ Ε Μ Α Ζ Ι !!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.