ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να φοράτε φθηνά γυαλιά ηλίου

Πολλές φορές οι εταιρείες προσπαθούν να μας πουλήσουν προϊόντα που στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε καθόλου. Όταν όμως έρχεται η ώρα της αγοράς γυαλιών ηλίου, η επιλογή του σωστού ζευγαριού (άσχετα με το κόστος) είναι ζωτικής σημασίας.

Ιδιαίτερα η επιλογή των φακών με κατάλληλο δείκτη προστασίας UV είναι πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να αμελούμε.

Η αγορά γυαλιών ηλίου κακής ποιότητας θα μπορούσε να σας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Από την άλλη μεριά, αν νομίζετε ότι η επένδυση σε ένα πολύ ακριβό ζευγάρι θα σώσει την όρασή σας, τότε είσαστε λάθος πάλι. Ας ρίξουμε λοιπόν λίγο φως στην πιο σκοτεινή πλευρά της έκθεσης των ματιών μας στον ήλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται….

Οι κρυφοί κίνδυνοι των γυαλιών ηλίου

Στο έντονο ηλιακό φως, τα μάτια σας θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από την υπερβολική υπεριώδη ακτινοβολία με την συρρίκνωση της κόρης του ματιού.
constricted-pupil
 pupils-dilating-animation


Όταν φοράτε γυαλιά ηλίου, το φως που φτάνει στα μάτια σας δεν είναι τόσο έντονο και έτσι οι κόρες των ματιών σας ανοίγουν και πάλι. Αν τα γυαλιά σας δεν έχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV, με ορθάνοιχτες τις κόρες πια ,οι επιβλαβείς ακτίνες περνάνε μέχρι το πίσω μέρος των ματιών σας. Αν λοιπόν τα γυαλιά ηλίου σας δεν παρέχουν προστασία UV, θα ήταν καλύτερα να μην τα φοράτε καθόλου!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείτε να ψωνίσετε γυαλιά, βεβαιωθείτε ότι έχουν προστασία από την UV ακτινοβολία. Μία σκούρα απόχρωση φακών ή μία υψηλή τιμή δεν αποτελεί εγγύηση για αυτό. Πολλές φορές ακριβές μάρκες ή γνωστά εμπορικά καταστήματα δεν πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα για την προστασία των ματιών.

Πώς να επιλέξετε ασφαλή γυαλιά ηλίου

Σιγουρευτείτε ότι τα γυαλιά ηλίου που πρόκειται να αγοράσετε έχουν μια ετικέτα που αποδεικνύει ότι πληρεί τα ελάχιστα πρότυπα στη χώρα σας: Στην Ευρώπη, όλα τα γυαλιά ηλίου που πληρούν το ελάχιστο πρότυπο EN1836 φέρουν ετικέτα του «CE».

Συμβουλή

Όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου, το στυλ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Οι μεγάλοι φακοί που καλύπτουν όλο το μάτι δίνουν γενικά την καλύτερη προστασία, δεδομένου ότι μπλοκάρουν τις UV από το πλάι και από όλες τις πλευρές.

ΠΗΓΗ: invitromagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.