ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το Νεπάλ μετρά τις πληγές του - Στους 3.218 οι νεκροί από τον σεισμό




Χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι του Νεπάλ κουλουριάστηκαν κάτω από σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα, δύο ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, ενώ οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους.

Η αστυνομία του Νεπάλ έδωσε στη δημοσιότητα έναν νεότερο απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο οι νεκροί εξαιτίας του σεισμού είναι τουλάχιστον 3.218 και οι τραυματίες 6.538. Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.
 
Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς ρεύμα ή νερό, και με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για την εκδήλωση σφοδρών καταιγίδων, εκφράζονται φόβοι για μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού. Σε όλο το Νεπάλ, εκατοντάδες χωριά έχουν αφεθεί αβοήθητα. Σύμφωνα με έναν οικονομολόγο, τα μακροπρόθεσμα κόστη της ανοικοδόμησης του Νεπάλ ενδέχεται να υπερβούν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ανέρχεται στο 20% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.