ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΞΕΡΑΤΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Αλλάζουν όλα

Mε αποστολή να κόψει το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την αυτοδυναμία και να πάρει ρεβάνς από τον Βενιζέλο επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της ελληνικής πολιτικής σκηνής ο Γιώργος Παπανδρέου με την έγκριση του Μπίλ Κλίντον αλλά και της Ανγκελα Μέρκελ.
Δεν σας κάνει άραγε εντύπωση πως ένας πρωθυπουργός- για την ταπεινωτική συμπεριφορά σε βάρος του οποίου από άλλους ηγέτες, όπως ο Σαρκοζί και η Μέρκελ στις Κάννες, έχουν γραφτεί βιβλία-δεν βρήκε να διατυπώσει την παραμικρή οργή σε βάρος τους;

Είναι το ζεν που χαρακτηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό, είναι η φιλοσοφία του Μαχάτμα Γκάντι, το όπλο του με το οποίο επιστρέφει στην πρώτη γραμμή. Ολο αυτό το διάστημα ο Μιχάλης Καρχιμάκης έπαιζε τον ρόλο του Σίμωνα ή Πέτρου που ήταν ο πρώτος μαθητής του Ιησού. Ο Κάρχι άνοιξε το δρόμο της επιστροφής του Μαχάτμα ΓΑΠ με το απόφθεγμα του Γκάντι: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.

Σημασία έχει πλέον ότι ο Γιώργος είναι εδώ, το κόμμα του είναι θέμα ημερών και έρχεται στην "κατάλληλη" στιγμή για να ανακόψει την αυτοδυναμία και να ελέγχει τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι έχοντας αρχίσει εκ νέου τις θεωρίες συνομωσίας υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος έλαβε εντολή να προχωρήσει στην δημιουργία κόμματος ώστε να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία. Hδη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη αυτοδυναμίας και θα το επαναλαμβάνει όλο και πιο συχνά καθώς ο Παπανδρέου θα μπαίνει γερά στο παιγνίδι.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», θα πει από την Κοζάνη. Για να συνεχίσει ως εξής το μανιφέστο του>

 -Ο πολιτικός μας χώρος, ο χώρος της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, είναι εκείνος ο χώρος που μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας σχηματισμού ευρύτερων συναινέσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να αλλάξει, να πάει μπροστά.

Δεν μιλάμε για κανέναν τρίτο πόλο.

Μιλάμε για τον πόλο που πρέπει και μπορεί να είναι κυρίαρχος ιδεολογικά και πολιτικά στην Ελληνική κοινωνία, στη χώρα.

Δεν αξίζει σε αυτόν το χώρο να ετεροπροσδιορίζεται από καμία δεξιά ή αριστερή συντήρηση.

Μπορούμε.

Έχουμε έργο και πολιτικές επιλογές που κάθε μέρα δικαιώνονται ακόμα και από αυτούς που μας πολεμούσαν.

Ας τα υπερασπιστούμε.

Έχουμε το καλύτερο στελεχιακό δυναμικό, στελέχη που έζησαν τις αλήθειες, σήκωσαν την Ελλάδα στις πλάτες τους την κρίσιμη ώρα και είναι περήφανοι για αυτό.

Ας ξαναβρεθούμε.

Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες.

Οραματιζόμαστε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης που να οδηγήσει τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία, σε μια βιώσιμη ανάπτυξη, που να παράγει υγιή πλούτο, βιώσιμες θέσεις εργασίας και να διανέμει δίκαια το αποτέλεσμα των κόπων του Ελληνικού λαού.

Μπορούμε να το κάνουμε.

Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα.

Από παντού έρχεται το ίδιο μήνυμα:

Όλοι αναζητάμε μια νέα αρχή.

Όλοι διψάμε και ελπίζουμε σε ένα καινούργιο ξεκίνημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναγέννηση της χώρας.
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά μας φωνή για…

Ένα Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας.

Ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό.

Ένα Κίνημα - πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.

Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτοοργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν».

Είναι η παρουσία του θεσμικού και συστημικού ΓΑΠ που έρχεται να καθησυχάσει τις αγορές-σε αντίθεση με τις Κάννες- οι οποίες στο μεταξύ βρήκαν την ιδανική συγκυρία για να κάνουν την μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Πάνω από 7 δις ευρώ πρόκειται να "τοποθετηθούν" το προσεχές διάστημα από πανίσχυρο fund στην περιοχή του Σουνίου.

Η επένδυση παραμένει για την ώρα εφτασφράγιστο μυστικό ενώ η συμμετοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, της περίφημης ΝΑSA, στο fund υπόσχεται κάτι το συναρπαστικό.

Οσο περνούν οι μέρες τόσο ο ΓΑΠ θα ανεβάζει στροφές ενώ θα πυκνώνει τις ομιλίες του στην Ελλάδα. Οταν ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραφε στο twitter ότι δεν θα πιστεύετε αυτά που θα γίνουν το προσεχές διάστημα εννοούσε και την κίνηση του Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή και η Ντόρα ανοίγει το βηματισμό της ενώ ο Επίτιμος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σταθεί δίπλα της.

Η επιστροφή του ΓΑΠ πάντως και η δημοσιότητα που θα λάβει εντός και εκτός της χώρας είναι ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τους Τσίπρα, Βενιζέλο και Θεοδωράκη. Τα κόμματα των δύο τελευταίων συγκεντρώνουν ισχυρές πιθανότητες να μην μπουν στη Βουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.