ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου


Λαγκαδάς 17-04-2014


Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στο δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά της 15ης Απριλίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης είχε διατύπωσε με πολλούς τρόπους την πεποίθησή του ότι πρέπει να διατηρηθεί ένα ομαλό προεκλογικό κλίμα, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν απερίσπαστοι κρίνοντας έργα και προγράμματα.

Στην ομιλία του μάλιστα, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, είχε μιλήσει για την ανάγκη διατήρησης ενός πολιτικού πολιτισμού σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Παράλληλα με πρωτοβουλία του δημάρχου Λαγκαδά ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε τις επιθέσεις λάσπης μεσώ του διαδικτύου, οι οποίες δημιουργούσαν εντάσεις και συνέβαλλαν στην δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων στους πολίτες του δήμου Λαγκαδά.
Δυστυχώς, η παράταξη “Δημοτική Συνεργασία” και προσωπικά ο επικεφαλής της κ. Καραγιάννης απαντά με μια επιθετική τακτική, επιχειρώντας με απειλές, φωνές και προπηλακισμούς να δημιουργήσει εντυπώσεις και να μεταθέσει τη συζήτηση από το επίπεδο της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων στο επίπεδο της όξυνσης και της σύγκρουσης.
Ο ίδιος ο κ. Καραγιάννης, επέλεξε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από τις δημοτικές εκλογές, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στο όργανο που έπρεπε να βρίσκεται κάθε φορά για να εκπροσωπεί όσους τον εμπιστεύτηκαν, να οξύνει τα πνεύματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αφυπνίστηκε και συνειδητοποίησε τη μακρά απουσία του από το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, και προσπάθησε να επανέλθει, μετατρέποντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα αντιπαραθέσεων, προπηλακισμών και θεατρικών αποχωρήσεων.
Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατηφορικό δρόμο, στην λανθασμένη εντύπωση του, ότι με αυτές τις προκλήσεις οι κάτοικοι του δήμου Λαγκαδά θα παραβλέψουν την απουσία έργου και προτάσεων, που χαρακτηρίζουν τη δράση και το πρόγραμμά του.
Οι εύκολες εντυπώσεις μέσα από τις φωνές, τις συκοφαντίες και τις ύβρεις, υιοθετούνται μόνο από όσους δεν έχουν επιχειρήματα και προτάσεις. Και σύντομα οι πολίτες θα δώσουν στην κάλπη τη δική τους απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.