ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μήνυμα νίκης από τη συγκέντρωση Αναστασιάδη

Στο πλευρό του θα έχει πολλά νέα πρόσωπα, μερικά από τα οποία παραβρεθήκαν και στη συγκέντρωση

Την υποψηφιότητα του για μια νέα δημαρχιακή θητεία ανακοίνωσε στη διάρκεια μια μεγάλης συγκέντρωσης ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

Στην κατάμεστη αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά πλαισιωμένος από τα μέλη της παράταξης του, άλλα και νέα πρόσωπα με σημαντικό ρόλο στα τοπικά πράγματα, ο κ. Αναστασιάδης απεύθυνε κάλεσμα ενότητας όλης της τοπικής κοινωνίας προκείμενου να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή.

Στην ομιλία του επεσήμανε ότι με την ίδρυση της δημοτικής παράταξης «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ –ΝΕΑ ΑΡΧΗ δύναμη ανάπτυξης» μπήκαν στην άκρη όλα αυτά που μας διαιρούσαν στο παρελθόν και τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας πολυσυλλεκτικής παράταξης που στο επίκεντρο της είναι η ανάπτυξη του δήμου.

Τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου «έβαλε στην άκρη διαχωριστικές γραμμές και έθεσε ως προτεραιότητα της την αλλαγή πλεύσης του δήμου».

«Ξεκίνησε μία προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα δήμο, δίπλα στον πολίτη, με ανθρώπινο πρόσωπο και αμεσότητα στην επίλυση των προβλημάτων και με υπηρεσίες ικανές να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών και να στηρίξουν όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά και την προσπάθεια που κατέβαλλε η διοίκηση για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα που παρέλαβε και έφτανε τα 22 εκατομμύρια ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το οποίο «με συστηματική δουλεία, μεθοδικότητα και εξορθολογισμό» πέτυχε να το μηδενίσει, και σήμερα ο δήμος Λαγκαδά να οφείλει μόνο τρέχουσες υποχρεώσεις.

Υπογράμμισε ότι με τον «Καλλικράτη» οι πρώην δήμοι Λαγκαδά, Ασσήρου, Λαχανά, Σοχού, Βερτίσκου, Κορώνειας και Ζαγκλιβερίου συνενώθηκαν στο νέο δήμο Λαγκαδά, ένα δήμο με τεράστια έκταση και μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους συνενωμένους δήμους. Για το λόγο αυτό, από την πρώτη μέρα που η παράταξη του ανέλαβε τη διοίκηση του νέου δήμου Λαγκαδά «πρώτο της μέλημα ήταν να λειτουργήσει ο νέος δήμος. Για το λόγο αυτό, έδωσε βαρύτητα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην ενοποίηση των υπηρεσιών των συνενωμένων δήμων».

Ανέφερε την καθιέρωση νέων θεσμών για την περιοχή, όπως η εμποροπανήγυρη του Λαγκαδά, και οι εορταστικές εκδηλώσεις «Αγγέλων Πόλις», οι οποίες ενίσχυσαν οικονομικά την τοπική αγορά, και την προσπάθεια για στήριξη της εξωστρέφειας με υποστήριξη της συμμετοχής τοπικών παραγωγών στη διεθνή έκθεση αγροτικών προϊόντων του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.