ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εγκαινιάστηκε το 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στα Λαγυνά

Με τις ευλογιές του μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη εγκαινιάστηκε σήμερα το κτίριο του νέου διδακτηρίου του 4ου Γυμνασίου Λαγκάδα στα Λαγυνά. Το διδακτήριο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής των Λαγυνών.


Στο χαιρετισμό του ο κ.κ. Ιωάννης έδωσε τα συγχαρητήριά του στο δήμο Λαγκαδά και το δήμαρχο Ιωάννη Αναστασιάδη «γιατί με τη φροντίδα τους και την καλή τους συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς έχουμε αυτό το ευχάριστο γεγονός».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης επεσήμανε ότι «η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά έκανε πράξη αυτό το έργο, το οποίο για πολλούς φανταζόταν απίθανο». «Για να γίνει πράξη αυτό, χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά, άλλα και μεθοδική προσπάθεια», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «χάρη στην πολύ μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο δεν έκλεισαν σχολεία στο δήμο Λαγκαδά, αλλά άνοιξαν και καινούρια».

Ο δήμαρχος Λαγκαδά αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ίδρυση σχολειού για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ευχαρίστησε τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου για τη συμβολή του στην υπόθεση.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λαγκαδά Ελισάβετ Κοτσώνη τόνισε ότι «ένα όνειρο και αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων του τόπου αυτού σήμερα πραγματώνεται» και για το λόγο αυτό νιώθει βαθειά ικανοποίηση που «με συλλογική προσπάθεια, πείσμα και πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης, το σχολείο αυτό εγκαινιάστηκε».

Τέλος τα θερμά του συγχαρητήρια προς το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου Λαγκαδά «που έφεραν σε πέρας αυτό το έργο» εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζαφειρίου.

Σημειώνεται, ότι με την έκδοση της σχετικής απόφασης των αρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά με συντονισμένες ενέργειες και ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν, προχώρησε στην υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης για την ενοικίαση του χώρου και ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακαίνισης και διαμόρφωσης του κτιρίου.

Η δέσμευση της διοίκησης του δήμου Λαγκαδά για τη λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους έγινε έτσι πραγματικότητα.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γιαννόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Παππάς και Βάνης, οι αντιδήμαρχοι Λαγκαδά κ.κ. Σισκούδης, Αϊβατζίδης και Καλπάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρέγκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τερζάκης, Μαυρίδης, Μπρόζος, Σεπιάδης, Σαρίκου, Μπόρα, Στρατζέμης και Τομπούλης, οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκαδά κ. Μοσχίδης, των Τοπικών Κοινοτήτων Κολχικού κ. Μιχαηλίδου και Χρυσαυγής κ. Ιγνάτης, ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαγυνών κ. Φλωρινούδης και πλήθος μαθητών και κατοίκων της περιοχής, ενώ πλαισίωσαν τα παιδικά χορευτικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λαγυνών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.