ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΟΠΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το σημερινό προς ψήφιση νομοσχέδιο με άκρως συνοπτικές διαδικασίες στην πραγματικότητα στοχεύει στην πλήρη απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας, που εδώ και πολλές δεκαετίες παραπαίει.  Και παραπαίει όχι λόγω μη σωστών θεμελίων ή ανεπάρκειας επιστημονικού προσωπικού… Παραπαίει εξαιτίας λανθασμένων κρατικών χειρισμών, εξαιτίας

ανορθολογικής αξιοποίησης των πόρων, λόγω της ανευθυνότητας της Πολιτείας και της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού. Ανατρέχοντας στον σχετικά πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2014, διαπιστώνουμε δυστυχώς την υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ κατά 334 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται λοιπόν για ένα προμελετημένο σχέδιο που  αποκρύψατε από τον ελληνικό λαό!
Για ποια αναβάθμιση συστήματος υγείας μιλάτε κύριοι της συγκυβέρνησης; Ή μάλλον για να είμαστε πιο ακριβείς, για ποιό σύστημα υγείας κάνετε λόγο; Για ένα σύστημα υγείας που έχει νεκρωθεί εδώ και δεκαετίες; Για ένα σύστημα υγείας που εσείς οι ίδιοι στοχευμένα κατακερματίσατε;
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την υγειονομική γενοκτονία της χώρας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο βασικός στόχος του είναι ΜΟΝΟ να οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου από το δημόσιο σύστημα υγείας χιλιάδες γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να προστεθούν στη λίστα των απολυμένων προς ικανοποίηση των παράλογων απαιτήσεων της τρόικα. 
Θέτετε σε διαθεσιμότητα 8.500 εργαζομένους για να συμπληρώσετε τις πολυπόθητες 12.500 απολύσεις, όπως έχετε δεσμευτεί, αδιαφορώντας για την αγωνία τους, για την αποστέρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την αποδιάρθρωση του επαγγελματικού τους βίου μετά από χρόνια προσφοράς στη δημόσια υγεία.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ είναι νευραλγικός για τους Έλληνες ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.  Στόχος του είναι η ανταποδοτική και  η ίση παροχή υπηρεσιών χωρίς την καταβολή επιπρόσθετων κομίστρων, πλην των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν κάθε μήνα οι ασφαλισμένοι. 
Οι νέες σας εγκληματικές προτάσεις βάζουν τη «σφραγίδα» θανάτου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι και δεν μπορούμε να γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στην κατάργηση της δημόσιας υγείας. Το σχέδιο νόμου που προωθείτε αποτελεί την αρχή του τέλους κάθε δημόσιας υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης  και καλωσορίζει την ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.