ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Νέο δάνειο χωρίς νέο μνημόνιο αλλά με απολύσεις

To υπουργείο Οικονομικών βλέπει θετικά την πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για ένα νέο δάνειο ύψους περίπου 20 δισ ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που αποκάλυψε το σχέδιο Σόιμπλε το νέο «πακέτο» θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις που θα αφορούν μόνο διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και
αυτό περιγράφεται από την κυβέρνηση ως κάτι θετικό που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής της λιτότητας.
Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές που έχουν εμπειρία από τις ελληνογερμανικές συνομιλίες τονίζουν ότι για το Βερολίνο η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή αφορά την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και αυτό σημαίνει πρωτίστως συρρίκνωση και βέβαια εκσυγχρονισμό/εξορθολογισμό. Επισημαίνουν, δηλαδή, ότι οι εταίροι/πιστωτές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω από την πίεση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρόλο που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι πρέπει να περάσουμε από τη συζήτηση για τους αριθμούς στη συζήτηση για την ουσία.
Αλλωστε, το αίτημα της Τρόικας για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα φαίνεται πως γίνονται βήματα προσαρμογής από την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.