ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΜΑΘ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου είχε σήμερα (Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2014) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν τον Ποντιακό ελληνισμό, μεταξύ αυτών και εκείνο της συμμετοχής των Ποντίων στους διαχρονικούς
εθνικούς αγώνες. Μάλιστα ο Υπουργός άκουσε με προσοχή το αίτημα της Π.Ο.Ε. για περαιτέρω αναγνώριση της προσφοράς των Ποντίων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 και δεσμεύτηκε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεννόηση πάντα με τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, για να αναδειχθεί η κεφαλαιώδης σημασία της παρουσίας και προσφοράς των Ποντίων στους αγώνες του Έθνους.

 
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Ο Ποντιακός Ελληνισμός ήταν πάντα παρών στους αγώνες της πατρίδας. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη, όπως και η προσφορά ασφαλώς όλων των Ελλήνων που ανταποκρίθηκαν σε εκείνο το πανεθνικό προσκλητήριο ευθύνης και αξιοπρέπειας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης μας. Αυτήν την ιστορία δεν πρέπει να τη λησμονήσουμε, αντίθετα είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη συνείδησή μας να τη διδάξουμε στα παιδιά μας και να τη μεταφέρουμε στο μέλλον ως μια πολύτιμη παρακαταθήκη χρέους, θυσίας και τιμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.