ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Προτεραιότητα όλων μας η Παιδεία, τονίζει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών

Διαχρονικό το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών
Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισημαίνει:
«Επίκαιρο όσο ποτέ είναι το μήνυμα που στέλνουν σήμερα οι φωτισμένοι δάσκαλοι της ελληνικής σκέψης, οι προστάτες άγιοι μαθητών και εκπαιδευτικών: ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο ιερός Χρυσόστομος.


Μας καλούν να στρέψουμε την προσοχή μας στα παιδιά, πάνω στα οποία στηρίζουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μας καλούν και μας διδάσκουν παράλληλα, ότι με πίστη και θέληση, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον κόσμο μας.
Οι Τρεις Ιεράρχες, ως Δάσκαλοι της Οικουμένης, δίδαξαν ακόμα στους πολίτες τη δικαιοσύνη, το σεβασμό απέναντι στους νόμους, αλλά και το σεβασμό που οφείλουν οι άρχοντες απέναντι στον λαό.
 Ευχόμαστε να φωτίζουν με κάθε τρόπο όχι μόνο τους μαθητές μας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αυταπάρνηση και κάτω από δύσκολες συνθήκες, επιτελούν ένα τεράστιο εθνικό έργο.
Εμείς από την πλευρά μας, θα φροντίσουμε ώστε να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας. Στο θέμα της Παιδείας, δεν υπάρχει καμία επανάπαυση και χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση για την κάλυψη όποιας ανάγκης παραστεί, όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή.
Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσω τις επισκέψεις στις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης (έχω ήδη μεταβεί σε Βρασνά, Ασπροβάλτα και Νέα Μάδυτο), για να έχω ιδία αντίληψη των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν, ώστε να προωθήσουμε και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυσή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.