ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Μορατόριουμ απολύσεων στους ΟΤΑ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Δεν είναι επίσημο και δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα προκαλούσε την οργή της Τρόικας. Έχει, ωστόσο, συζητηθεί στο παρασκήνιο και αποτελεί αυτή τη στιγμή την κυριάρχη τάση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, να μη γίνουν απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. Ο λόγος είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ φοβούνται το “μαύρο” όχι μόνο των “διαθέσιμων” ή όσων έχουν χάσει και θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και των συναδέλφων τους που θα ζουν με το άγχος ότι έρχεται η σειρά τους.

Εξάλλου, τα μηνύματα που έχουν φτάσει στη Συγγρού και τη Χαριλάου Τρικούπη από γαλάζιους και πράσινους δημάρχους αντίστοιχα δείχνουν ότι υπάρχουν διαθέσεις ανυπακοής και μεταξύ των αιρετών που θέλουν να επανεκλεγούν. Είναι, δηλαδή, ισχυρή η πιθανότητα να δημιουργηθεί κίνημα “δεν απολύω” από δημάρχους που θα επενδύσουν στην αντιμνημονιακή ατζέντα και τον πολιτικό ακτιβισμό προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών και να γίνουν αρεστοί σε όσους εργάζονται στο δήμο τους.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν καταλήξει ότι πρέπει να «παγώσουν” οι απολύσεις στους ΟΤΑ μέχρι τον Μάιο, γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα είναι στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται και έκρηξη της λεγόμενης αντισυστημικής/αντικομματικής ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.