ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ»

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας, η διμερής συνεργασία σε ένα μεγάλο εύρος τομέων όπως το εμπόριο και ο τουρισμός, η πορεία του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «INTERREG», η εξέλιξη του προγράμματος «TRIGGER» το οποίο ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας σε νέους επιστήμονες στην αγορά εργασίας των δυο χωρών και η στενή συνεργασία των δυο κυβερνήσεων τη

χρονική περίοδο που η Ελλάδα θα προεδρεύει στην Ε.Ε., βρέθηκαν στο επίκεντρο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα (Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013) στο Διοικητήριο η Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας κα. Ανέλια Κλεισάροβα και στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Οι δυο υπουργοί εστίασαν στις νέες οδούς συνεργασίας που διανοίγονται μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της εκπαίδευσης και της οικονομίας, ενώ έκαναν ειδική αναφορά στην «εγκάρδια σχέση στρατηγικής σημασίας», όπως είπαν, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δυο λαών προς όφελος της ειρήνης και των Βαλκανίων.
«Η διακρατική συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας είναι υποδειγματική» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, τονίζοντας οτι «δυο φιλικοί λαοί δεν μπορούν να έχουν κλειστή την πόρτα ο ένας στον άλλον και πως η ειρηνική συνύπαρξη και η αγαστή συνεργασία  των δυο χωρών εκφράζει με κάθε ειλικρίνεια την επιθυμία Ελλήνων και Βουλγάρων να διαφυλάξουν τη σταθερότητα στη Ν.Α. Ευρώπη».
Τέλος, η κα. Κλεισάροβα τόνισε από την πλευρά της πως «οι γέφυρες φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας βασίζονται πάνω σε γερά θεμέλια, λειτουργώντας ως μέσο αλληλογνωριμίας και αλληλεκτίμησης των λαών».
Η συνάντηση των δυο Υπουργών ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί. Ωστόσο μετατέθηκε για σήμερα το βράδυ λόγω της αυριανής παρουσίας του κ. Καράογλου στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο σχετικά με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.