ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μεϊμαράκης: Ναι στην κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών

Αρνητικός στο ενδεχόμενο μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης εμφανίστηκε μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Έχει συνδεθεί η αποζημίωση του βουλευτού με τον επικεφαλής της Δικαστικής εξουσίας για να δείχνει αυτή την ισότητα των εξουσιών και ταυτόχρονα και ο
υπουργός – βουλευτής λαμβάνει την ίδια αποζημίωση. Γνωρίζουν λοιπόν όλοι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε μείωση αποζημίωσης ούτε συμβολική» εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι 16 μισθοί που υπήρχαν δεν υπάρχουν, ούτε τα έξοδα κίνησης δεν υπάρχουν».
Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του αφορολόγητου των βουλευτών και της τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων λέγοντας:
«Αυτό είναι υπό συζήτηση και μπορεί να γίνει. Όχι μόνο μπορεί να γίνει αλλά εγώ το έθεσα ήδη στη Βουλή και ποιος σας είπε ότι δεν μπορεί επειδή ψηφίστηκε έτσι ο προϋπολογισμός, μας δεσμεύει εμάς για το αφορολόγητο; Άσχετο είναι το ένα με το άλλο.
Εγώ κατέθεσα πρόταση για βιβλίο εσόδων-εξόδων. Να καταργηθεί πλήρως το αφορολόγητο, διότι ενώ στον βουλευτή αναγνωρίζονται έξοδα εντούτοις στον τομέα της αποζημίωσής του, που πολλοί λένε ότι είναι μισθός, δεν του αφήνει τα έξοδα… Λέω λοιπόν, αύριο το πρωί βιβλίο εσόδων- εξόδων , αναγνώριση εξόδων βουλευτών και τέλος και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Ωστόσο, η Ολομέλεια είναι το κυρίαρχο Σώμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.