ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Βʼ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ‏

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης και χωρίς να εφησυχάζεται η συνείδησή μας τιμούμε σήμερα τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.  
Η σκέψη μας δε μπορεί να μην τρέχει στα εκατομμύρια παιδιά όλου του κόσμου, που καθημερινά στερούνται στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως η διατροφή, η υγεία, η ασφάλεια, η ελευθερία, η εκπαίδευση και η κοινωνική παιδεία.
Αποτελεί μέγιστη ανθρωπιστική ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών, που είναι το μέλλον του πλανήτη και η μόνη ελπίδα για τη βελτίωση και σωτηρία του ανθρώπινου είδους. Η ευθύνη όλων μας απέναντι στα παιδιά είναι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους. Ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και η κοινωνία στο σύνολό της οφείλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξη του ανθρώπινου ιδεώδους, έτσι ώστε να μην αντικρύσουμε ποτέ ξανά την εικόνα παιδιών-θυμάτων πολέμου, κακοποίησης, βίας, ρατσισμού και οικονομικής εξαθλίωσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.