ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Βʼ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ‏

Με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή του Αντιρατσιστικού Νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα, 25 Νοεμβρίου τιμάται παγκοσμίως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το γεγονός αυτό μας κάνει να αναλογιστούμε ότι ακόμα και στη σύγχρονη ‘’πολιτισμένη’’ εποχή, φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως η βία, δυστυχώς καλά κρατούν. Επιπλέον, ολοένα και περισσότερα είναι τα καθημερινά κρούσματα του ρατσισμού... Εκατοντάδες συνάνθρωποι μας γίνονται θύματα φυλετικού, σεξουαλικού και λεκτικού ρατσισμού. 
Ευθύνη όλων μας είναι να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τις ομάδες που βιώνουν και απειλούνται από τη μάστιγα της  βίας και του ρατσισμού. Με ευαισθητοποίηση και ισχυρό το αίσθημα ευθύνης και συλλογικότητας, οφείλουμε να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της θωράκισης της αξίας του ανθρώπου, της ισότητας και της ισονομίας.
Με αυτό το πνεύμα θα προβούμε στην ενδελεχή επεξεργασία του νομοσχεδίου, με γνώμονα τη δημοκρατία, την αξία της ελευθερίας και του πλουραλισμού, την προώθηση των ηθικών και κοινωνικών αρετών που προϋποθέτουν μια ευνομούμενη πολιτεία. Ας μην λησμονούμε, εξάλλου, ότι η ελληνική ιστορία είναι δυστυχώς πλούσια σε παραδείγματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και ότι εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες έχουμε υπάρξει θύματα αυτού του φαινομένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.