ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ιστορικό γεγονός και μέγιστη τιμή χαρακτήρισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Δυτική Θεσσαλονίκη  και ειδικότερα στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.  
Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, ο ΥΜΑΘ καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας λέγοντας ότι η παρουσία Του στις συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχει βαθύ συμβολικό χαρακτήρα.

«Δεν είναι μόνο ότι κάποτε περνούσε από εδώ η βυζαντινή οδός που συνέδεε την Κωνσταντινούπολη με τη Θεσσαλονίκη. Είναι το γεγονός ότι επισκέπτεστε περιοχές με έντονο το προσφυγικό στοιχείο. Περιοχές που ζουν άνθρωποι του μόχθου και της σκληρής δουλειάς. Άνθρωποι αγνοί, ταπεινοί, με φιλότιμο και καθαρότητα λόγου και ψυχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως κάθε επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη αποτελεί πηγή συγκίνησης, ελπίδας και χαράς, διότι συνοδεύεται από Πατριαρχική ευλογία και πατρική αγάπη.
 «Η πνευματική Σας καθοδήγηση μας δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιπαρέλθουμε με σύνεση και καρτερία τις δυσκολίες του σήμερα και να οραματιστούμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας. Μας εμπνέετε με το πρωτοποριακό έργο και την ισχυρή θέλησή Σας. Για αυτό και εμείς προσβλέπουμε σε Εσάς, στον πηδαλιούχο της Ορθόδοξης Εκκλησίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, καταλήγοντας ότι η Πατριαρχική παρουσία θα εμφυσήσει στο φιλόθρησκο ποίμνιο την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες θα αποκτήσουν σύντομα την Ελλάδα που τους αξίζει.
Χθες, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, ο ΥΜΑΘ συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για τον εθελοντισμό.
Στο μήνυμά του ο κ. Καράογλου σημείωσε πως «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η συνεισφορά του εθελοντισμού και η στήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είναι ανεκτίμητη. Είναι η ύψιστη απόδειξη της φιλαλληλίας που μας έχει δώσει ο Θεός. Η ύψιστη απόδειξη ότι η έννοια του ανθρωπισμού δεν έχει παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των ανθρώπων. Ο εγωισμός, ο ατομισμός και η απληστία είναι “αρρώστιες” που πλήττουν ένα μέρος της κοινωνίας μας. Ωστόσο όταν βρίσκεσαι ενώπιον του μεγαλείου του εθελοντισμού, συνειδητοποιείς ότι η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν έχει όρια, ούτε περιορισμούς. Είναι ένα συναίσθημα που ξεκινά από την καρδιά του καθενός και της καθεμιάς».  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.