ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή τη διπλή εορτή της αυριανής ημέρας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε τη ακόλουθη δήλωση:





«Διπλή γιορτή για την πόλη μας η 26η Οκτωβρίου. Αφενός μεν τιμούμε τους ένδοξους προγόνους μας οι οποίοι πολέμησαν ηρωικά στους Βαλκανικούς πολέμους και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πριν από 101 χρόνια. Ταυτόχρονα, τιμούμε τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της πόλης μας, του Αγίου Δημητρίου. Ειδικά φέτος, τις εορταστικές εκδηλώσεις θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα τιμηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα επίσης αύριο, Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

Σε στιγμές όπως αυτές, έρχεται αναμφισβήτητα στη συνείδηση όλων μας η ελληνορθόδοξή μας παράδοση με τα δύο προαιώνια ρεύματά της το εθνικό και το χριστιανικό που έχουν βάλει την ιδιαίτερη σφραγίδα τους στη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία. Δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους η θυσία των προγόνων μας που πρόσφεραν τη ζωή τους προκειμένου εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας. Αναμφίβολα η ηρωική τους πράξη άφησε σε εμάς τους νεώτερους μια ιερή παρακαταθήκη: τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της εθνικής μας ιδιαιτερότητας και ανεξαρτησίας· ένα μήνυμα επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ. Η ημέρα μνήμης, λοιπόν, ας μετατραπεί από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά σε ημέρα προσωπικής περίσκεψης και στοχασμού και εθνικής περισυλλογής».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.