ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις “δείχνει” το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014..


stop-euroΣτις 7 Οκτωβρίου, ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, θα φανούν τα κενά για το ερχόμενο έτος, που σύμφωνα με πληροφορίες, φέρνει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Ο πήχης των φορολογικών εσόδων θα τεθεί στα 44 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων δεν αποκλείεται να προέλθει από νέους φόρους. Ωστόσο, το μεγαλύτερη κομμάτι των μέτρων θα προέλθουν από δράσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί από την 1η Ιανουαρίου.

Αυτό που απασχολεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι η στάση της τρόικα απέναντι στις εισπράξεις του κράτους.
Η τριμερής επιτροπή διαπιστώνει αδυναμία είσπραξης των βεβαιωμένων φόρων, ενώ παράλληλα δημιουργείται νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών κάθε μήνα, καθώς και νέες τρύπες στα δημόσια έσοδα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2014, όταν και κλείνει επισήμως ο φετινός προϋπολογισμός, θα πρέπει να έχουν εισπραχθεί περί τα 17 δις ευρώ.
Η τρόικα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της μετά τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ εκτός από το eurogroup της μεθεπόμενης Πέμπτης, νέα κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 22α Νοεμβρίου, όταν θα συνεδριάσουν και τότε οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης του 1 δισεκατομμυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.