ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση συνθλίβει τους μισθούς μέσω της διαθεσιμότητας

 
«Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή μειώνεται περαιτέρω ο μισθός των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα. Στην ουσία γίνεται ψευδομισθός, συμβολικός μισθός. Συγκεκριμένα το 75% επί του βασικού μισθού (χωρίς επιδόματα) δεν θα υπολογίζεται με βάση το μισθό του Οκτωβρίου του 2012, όπως αρχικά προβλεπόταν, αλλά με βάση το μισθό που λάμβανε πριν τεθεί
σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής και Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
O βουλευτής έκανε λόγο επίσης για «άμεση δυσμενή συνέπεια, που εξαϋλώνει στην ουσία τους μισθούς των διαθεσίμων υπαλλήλων, είναι ότι θα υπολογίζονται στο νέο μισθό και οι δραστικές περικοπές που επέφερε ο Νόμος 4093/2012 που ψηφίστηκε και τέθηκε σε ισχύ το Νοέμβριο του 2012!».
Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, «συνέπεια αυτής της νομοθετικής αλλαγής, στην περίπτωση που ψηφιστεί, είναι η δραστική συρρίκνωση του μισθού όσων υπαλλήλων στο μέλλον τεθούν σε διαθεσιμότητα», για αυτό και «καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την μισθοχθόνα αυτή τροπολογία. Καλούμε όλα τα κόμματα της Βουλής να την καταψηφίσουν».
«Καλούμε ειδικότερα την κυβέρνηση να σταματήσει τη διάλυση του ελληνικού κράτους, να πάψει να τρομοκρατεί τους δημοσίους υπαλλήλους και να αποφύγει την ψήφιση των μέτρων, που περιαγάγουν τους συμπολίτες μας δημοσίους υπαλλήλους σε κατάσταση απόλυτης ένδειας και ανέχειας» προσθέτει.
«Ο ελληνικός λαός θα σταματήσει αυτή την κοινωνιοκτόνα διαδικασία πολύ γρήγορα, με υψηλής συνείδησης συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες θα βάλει τέλος στο καταστροφικό έργο του μνημονίου.» καταλήγει ο κ. Μητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.