ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Προσωρινή δικαίωση για «διαθέσιμους» σχολικούς φύλακες

 

Την προσωρινή τους δικαίωση πέτυχαν δύο σχολικοί φύλακες των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τον Ιούλιο.

Με ισάριθμές προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθήνας μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων τον Οκτώβριο οι δύο σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στα καθήκοντα τους και, πλέον, θα τους καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών τους.
Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.
Αν και κατά το συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι μέχρι τώρα αποφάσεις των δικαστηρίων είναι προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στις αρχές Αυγούστου το Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε ακόμη 26 σχολικούς φύλακες του Δήμου Αγίων Αναργύρων λίγες ημέρες αργότερα το Πρωτοδικείο Θεσ/νικης έλεγε «όχι» σε σχολικούς φύλακες του κεντρικού δήμου για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.