ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σόιμπλε: Επίτιμος δημότης Μακρακώμης από το 1991

 

Επίτιμος δημότης Μακρακώμης Φθιώτιδας είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφρραγκ από το 1991. Την αποκάλυψη κάνει ο 88χρονος σήμερα τέως δήμαρχος της πόλης Μιλτιάδης Ριγάκος στην εφημερίδα «Καθημερινή»,
τονίζοντας ότι «το 1991 ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ο Σόιμπλε δώρισε στον Δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα. Τον επόμενο χρόνο, όταν πια ο Σόιμπλε είχε φύγει από το υπουργείο και ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο δήμος εις ανταπόδοση της χειρονομίας του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης».
Ο τέως δήμαρχος Μακρακώμης μιλώντας στο LamiaReport, περιέγραψε τα περιστατικά: «Όταν 2 Οκτωβρίου του 1990 έγινε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Σόιμπλε, η οποία τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για όλη του τη ζωή, του έστειλα τηλεγράφημα συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Συνεχίζει να διατηρεί επαφή
Ο Σόιμπλε μου απάντησε για να με ευχαριστήσει και στη συνέχεια υπήρξε μια αλληλογραφία μεταξύ μας κατά τη διάρκεια της οποία ο Σόιμπλε μου είχε πει: ‘Ότι θελήσεις να μην διστάσεις να μου το ζητήσεις’»
»Του ζήτησα ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε ανάγκη η περιοχή και μέσα σε είκοσι ημέρες πήραμε θετική απάντηση. Πήγα ο ίδιος τότε στην Γερμανία και το πήρα μαζί με ένα Γερμανό φίλο μου τον Ένς, που έχει παντρευτεί Μακρακωμίτισσα και το φέραμε στη Μακρακώμη. Φυσικά για να τον ευχαριστήσουμε τον ανακηρύξαμε επίτιμο δημότη Μακρακώμης και του δώσαμε σε πάπυρο την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου και το μετάλλιο της πόλης» καταλήγει ο κ. Ριγάκος.
Μάλιστα, ο τέως δήμαρχος τονίζει ότι διατηρεί επαφή με το Σόίμπλε «που είναι καλός άνθρωπος» και μάλιστα, «τον είδα και του έδωσα γράμμα τώρα που ήρθε στην Αθήνα.»
Να σημειωθεί ότι ο Β. Σόιμπλε είναι δημότης του καποδιστριακού Δήμου Μακρακώμης ο οποίος το 2010 συνενώθηκε με τους δήμους Σπερχειάδας, Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού και την κοινότητα Τυμφρηστού, διατηρώντας, όμως, το ίδιο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.