ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: «Δείκτες Mνήμης» σε ιστορικά σημεία

Επτά υπαίθρια βιβλία,  θα ακολουθήσουν άλλα 145, τοποθετούνται στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για του «Δείκτες Μνήμης»,  μια σειρά επιδαπέδιων ή επιτοίχιων πινακίδων μεγάλων διαστάσεων (85×230εκ ή 70Χ200 εκ.) στα οποία υπάρχει αποθηκευμένη η ιστορία του σημείου που τοποθετούνται.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των καλαίσθητων πινακίδων ο δήμος παίρνει την ιστορία από τις βιβλιοθήκες, τις μεταφέρει στους δρόμους, στο κοινό της πόλης, στους επισκέπτες της.

« Οι “Δείκτες Μνήμης” οι οποίοι ‘βγάζουν’ την ιστορία της πόλης από την βιβλιοθήκη και την βάζουν στην ίδια πόλη σε όφελος του κάτοικου και του επισκέπτη. Με αυτό τον τρόπο εκλαϊκεύει και καθιστά προσπελάσιμη την ιστοριογραφία της πόλης η οποία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο» τόνιζε παρουσιάζοντας τις ιστορικές σημάνσεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης


Οι πρώτοι επτά “Δείκτες μνήμης” έχουν ήδη τοποθετηθεί (“Πλατεία Ελευθερίας”, “Μνημείο Λαμπράκη”, “Λαδάδικα”, “Τράπεζα Αλλατίνι”, “Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης”, “Αρχαία Αγορά” και Βιβλιοπωλείο “Μόλχο” )


Πέρα από την προσθήκη θεματικών ενοτήτων και την εγκατάσταση συνολικά περίπου 150 Δεικτών, περιλαμβάνεται η υλοποίηση και άλλων παραμέτρων, όπως η ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, εφαρμογών για smartphones και δημιουργία χάρτη και καταλόγου-οδηγού.


Η χρηματοδότηση του έργου (συνολικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ) αναμένεται να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό «Πράσινο ταμείο» αλλά και κονδύλια του οργανισμού «Θεσσαλονίκη 2012». Η συνολική μελέτη εφαρμογής τέθηκε υπόψη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και παραπέμφθηκε στην Εταιρία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αττικής, που καταρχήν ενέκρινε τη χρηματοδότησή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.