ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εκτός δημοσίου 85 επίορκοι μέσα στο Μαΐο

Στη διαγραφή από τα μητρώα μισθοδοσίας του δημοσίου 85 υπαλλήλων προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας. Μάλιστα οι υποθέσεις των 36 εκδικάστηκαν μέσα στον Μάιο.


Μεταξύ των υπαλλήλων που απολύθηκαν για τους εννέα διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν επί ένα μήνα χωρίς να ενημερώσουν την υπηρεσία τους ή να πάρουν άδεια καθώς και ένα άτομο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, ένας υπάλληλος είχε και δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο, ενώ δύο υπάλληλοι απείχαν από τα καθήκοντά τους ενώ προκαλούσαν διαχειριστικές ανωμαλίες τις λίγες ημέρες που εμφανίζονταν στην υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται 500 ποινικές υποθέσεις και 2.127 πειθαρχικές.

Επιπλέον, έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει για να εξεταστεί κατά πόσο τα πτυχία πιστοποίησης ξένων γλωσσών που έχουν προσκομίσει οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλαστά ή όχι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, 940 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα όπως κακουργήματα, πλημμελήματα για απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία κ.λπ. και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.