ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΚΕΔΕ: Αντιδράσεις για το ενιαίο ψηφοδέλτιο

Ενόχληση και για το θέμα των εκλογών που επίσης δημοσιοποιήθηκε με διαρροές στα ΜΜΕ και όχι επισήμως έδειξαν τα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Το θέμα έχει δύο σκέλη και αφορά αφενός την αλλαγή εκλογικού νόμου με την καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους και αφετέρου με το χρόνο των εκλογών που, έχει κλείσει για τις 25 Μαΐου 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης «αν ανοίξει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ενώο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήσης πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να παίζουμε τις κουμπάρες. Δεν είμασε χαϊβάνια. Βλέπουμε διαρροές λόγω πολιτικής συγκυρίας. Αλλά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι».

Για το χρόνο των εκλογών ο κ. Ασκούνης υποστήριξε ότι υπάρχει η ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της Κομοτηνής ότι πρέπει να παραταθεί η θητεία των αιρετών τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τετραετίας (σ.σ. δηλαδή, η αρχική ανεπίσημη πρόταση της ΔΗΜΑΡ οι εκλογές να γίνουν Οκτώβριο, Νοέμβριο 2014 και η νέα θητεία να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2015  - πρόταση όμως που απορρίφθηκε δημοσίως από τον Φ. Κουβέλη).

Ωστόσο, στα λεγόμενα του Κ. Ασκούνη αντέδρασε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου ο οποίος τόνισε ότι εκείνος ουδέποτε συμφώνησε με την, έστω ολιγόμηνη, παράταση της θητείας που «είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντιδημοκρατική».    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.