ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη πυρκαγιών

Eκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και των ακάλυπτων χώρων που υπάρχουν στο δήμο ξεκίνησε η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.


Με δεδομένα ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η πρόληψη σε θέματα πυρασφάλειας και η καθαριότητα του δήμου αποτελούν κοινωνικά αγαθά αλλά και βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής η υπηρεσία καθαριότητας απέστειλε  επιστολές σε όλους τους κατόχους οικοπέδων στα όρια του δήμου, όπου καταγράφεται άναρχη βλάστηση.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επιστολή επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με ισχύουσα πυροσβεστική διάταξη (υπ” αρ. 4/12) οι ιδιοκτήτες ή οι εκμεταλλευτές οικοπέδων και άλλων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές, υποχρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς αλλά και λόγους καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος«.

Επίσης στην επιστολή επισημαίνεται ότι  σε βάρος εκείνων που δε θα συμμορφωθούν στις σχετικές οδηγίες μέχρι τις 31 Μαΐου  θα επιβάλλεται πρόστιμο,   ενώ θα υποβάλλεται  μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.