ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Αδιανόητο ν’ ανοίγει θέμα εκλογικού συστήματος»

Αδιανόητο να ανοίγει θέμα εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα από δημοσιεύματα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συζήτηση κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης: «Κάτι που εμείς ουδέποτε θέσαμε, θεωρούμε αδιανόητο να ανοίγει τώρα τέτοιο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασκούνης ζητώντας από τον υπουργό να δώσει «μία καθαρή απάντηση για το θέμα αυτό».


Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τάχθηκε σαφώς υπέρ της παράτασης της θητείας των αιρετών επικαλούμενος δύο επιχειρήματα:

1)      Την απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή που ζητούσε να μην πραγματοποιηθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

2)       Το γεγονός ότι, όπως είπε, σε καμία χώρα της ΕΕ δεν θα γίνουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μαζί με τις ευρωπαϊκές

Στυλιανίδης: Το θέμα των εκλογών είναι θέμα της κυβέρνησης

Πάντως, κατά την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα, ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι «αναφορικά με το θέμα του εκλογικού συστήματος ο υπουργός έθεσε σε ανύποπτο χρόνο μία πρόταση σε δημόσιο διάλογο», ενώ για το χρόνο των εκλογών τόνιζαν ότι «είναι θέμα της κυβέρνησης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.