ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η παράταξη του Δημάρχου και οι … ξενόφερτοι!


Του Θεόδωρου Σαββίδη

Η παράταξη του Δημάρχου έχει αποκοπεί από την Κοινωνία, φαίνεται μα μην έχει αντανακλαστικά, αναγνωρίζονται «βιλαέτια», παράταξη που κατάντησε «φτηνό κρεοπωλείο».


Μία μικρή ομάδα διορισμένων και ανιστόρητων στελεχών λειτουργεί σαν τους διατεταγμένους εκτελεστές της ιστορίας της παράταξης. Με παραλείψεις, με προχειρότητες και κατευθυνόμενες εγκυκλίους οδηγούν σε ενέργειες-παρωδίες. Οι δημότες θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης της παράταξης και την μετατροπή της σε ένα μικρό φοβικό σχηματισμό.

Επιδιώξαμε με κάθε τρόπο την πολιτική του ενότητα αλλά και την πολιτική του στροφή, καθώς η ταύτισή του με σκληρές άδικες πολιτικές το οδήγησαν σε πλήρη ρήξη με την κοινωνία. Ελπίζαμε ότι αυτή την παράταξη, θα την σεβόντουσαν τουλάχιστον όλοι όσοι πήραν πολλά από αυτή. Πιστέψαμε ότι αυτή η αγωνία ήταν κοινή για όλους όσους θεωρούσαν πως η παράταξη αποτελεί κεντρικό πόλο της προοδευτικής πολιτικής σκηνής και απαραίτητο στοιχείο της σταθερότητας. Ξέρουμε ότι η δική μας αγωνία είναι ταυτόσημη με την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων, των μελών, των στελεχών της παράταξης. Και όμως! Μια μικρή ομάδα διορισμένων και ανιστόρητων στελεχών λειτουργεί με πολιτικές θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πολιτικής περιόδου. Είναι προκλητικοί και ανιστόρητοι. Κατώτεροι των περιστάσεων αλλά τραγικές φιγούρες εκτός χρόνου και τόπου. άτομα που το μόνο που θέλουν είναι να διασφαλίσουν τους προσωπικούς τους λόγους. Απολύτως ιδιοτελή άτομα…

Ξενόφερτα άτομα, σκανδαλωδώς ευνοημένα, «ειδικοί» χωρίς… ειδίκευση, που η συμπεριφορά τους μόνο κακό κάνει στην παράταξη και στον Δήμαρχο (τον αλαζόνα, που δεν μιλιέται όπως οι ίδιοι λένε).

Ξενόφερτα άτομα, που εμφανίζονται ως «ειδικοί» για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος, στην πραγματικότητα, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται είναι αφανείς εταίροι ιδιωτικού γραφείου! («Δεν είμαι μxxxxxς να βγάζω προγράμματα για τον Δήμο» μας λέει!)

Ξενόφερτα κουμπαριά που κατά Κανόνα, πουλούσανε σουβλάκια χωρίς να κόψουν αποδείξεις!! (Υψηλή Επιταγή;) και μας θυμίζουν τον χρυσό αιώνα του Περικλή!!

Ξενόφερτα κουμπαριά που παρουσιάζονται σαν οδηγοί Κρατικών αυτοκινήτων, χωρίς να έχουν την απαραίτητη, ειδική άδεια.

Ξενόφερτα κουμπαριά, που χωρίς να ρωτήσουν κανέναν παραγγέλνουν πετσέτες!

Ξενόφερτα κουμπαριά, που συστήνουν εργολάβους που προσφέρουν πολλαπλάσιες τιμές από άλλους!

Ξενόφερτα κουμπαριά, που δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν ένα SNACK BAR. (Το κλείσανε στον τόπο τους και ήλθαν να μας… βοηθήσουν!)

Ναι λοιπόν, η παράταξη του Δημάρχου έχει αποκοπεί από την κοινωνία (του Λαγκαδά). Δεν θα μπορούσε, αντί των ξενόφερτων, να δώσει ψωμάκι σε δημότες του; Και να ωφεληθεί και ο ίδιος πολιτικά (ψηφοθηρικά);

Θέλει ο Δήμαρχος να δεχθούμε ότι κανείς από τους από τους δημότες δεν έχει τα προσόντα των ξενόφερτων; Να το δεχτούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.