ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δ. Πεκίνου: «Επενδύστε στην Ελλάδα»


Η κοινή βούληση για ακόμη πιο στενή συνεργασία στον τουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις και τον πολιτισμό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, με τον δήμαρχο του Πεκίνου Wang Anshun, στο δημαρχιακό μέγαρο της κινεζικής πρωτεύουσας.
Κατά τη συνάντηση οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, σε θερμό κλίμα, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, ενώπιον αξιωματούχων καθώς και των μελών της επιχειρηματικής αποστολής, που συνοδεύει τον δήμαρχο Αθηναίων στο Πεκίνο.

Στη προσφώνησή του ο W. Anshun τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, επισημαίνοντας την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στα μεγάλα διεθνή θέματα. Σημείωσε ότι το Πεκίνο ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και τόνισε ότι θα είναι πολύτιμη η βοήθεια της Αθήνας, στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, λόγω των νέων προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη του Πεκίνου. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης, στην αντιφώνησή του, υπογράμμισε ότι η διάθεση για στενή συνεργασία είναι διαρκής και προσκαλώντας τον δήμαρχο Πεκίνου να επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα, επισήμανε τις ευκαιρίες που διανοίγονται στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

Συνεντεύξεις Καμίνη σε κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνεντεύξεις του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA, τον τηλεοπτικό σταθμό CBN (China Business News), την εφημερίδα China Daily, και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beijing Radio και China Radio International, τόνισε μεταξύ άλλων:

- τη βούλησή και τις πρωτοβουλίες του ώστε η Αθήνα να καταστεί αυτόνομος ταξιδιωτικός και τουριστικός προορισμός,

- την ανάγκη να υπάρξει απ´ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου,

- καθώς και την πρόθεση της Αθήνας να συνδράμει στη διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων για κινέζους φοιτητές στην Αθήνα.

Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ ελλήνων και κινέζων επιχειρηματιών

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργασίας Πεκίνου – Αθήνας, κατά την οποία υπογράφτηκαν τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή και κινεζικών εταιριών. Κατά τη συνεδρίαση ο Γ. Καμίνης προανήγγειλε την Ίδρυση Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στην Αθήνα, και προσκάλεσε τις κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σ´ αυτό.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας Φώτης Προβατάς, στην ομιλία του, σημείωσε την προσήλωση της Αθήνας στη συνεργασία με την πόλη του Πεκίνου, με γέφυρα τα 10.000 μέλη που απαρτίζουν την κινέζικη κοινότητα στην Αθήνα. Τις προωθητικές πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής που αναπτύσσει η Αθήνα, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Γαληνός.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο Κέντρο Προγραμματισμού του δήμου του Πεκίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.