ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασκού κ. Αναστάσιος Σαπλαμίδης στο ΄΄ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ΄΄.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Καβαρλή

Το ΄΄ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ΄΄ εγκαινιάζει μία νέα ενότητα δίνοντας βήμα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, σ΄ αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του Δημότη.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας το ΄΄ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ΄΄  επισκέφθηκε τη Δημοτική Ενότητα Ασκού και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό της κ. Αναστάσιο Σαπλαμίδη για να ακούσει και να καταγράψει από πρώτο χέρι

Ο Ασκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Λαγκαδά με
2.000 μόνιμους κατοίκους. Η εκλογική  του όμως συνεισφορά στο Δήμο Λαγκαδά είναι πολύ μεγαλύτερη, καθόσον έχει 2.800 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, δηλαδή πολύ περισσότερους από τους 1.900 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους των Λαγυνών, η οποία πληθυσμιακά θεωρείται  και η μεγαλύτερη Τοπική Κοινότητα του Δήμου μετά την πόλη του  Λαγκαδά.

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση?

Παρακολουθούσα πάντοτε με ενδιαφέρον τα κοινά ως ενεργός πολίτης. Το 2010 μου έγινε πρόταση από τον πρώην Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη να κατέβω ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος έτσι εντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΄΄Νέα Πορεία΄΄ και μου δόθηκε η ευκαιρία για κοινωνική προσφορά από τους συνδημότες μου που με επέλεξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους

Ποια είναι η σχέση σας ως στέλεχος της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαγκαδά, με την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου?

Η παράδοση πάντα ήθελε τον Πρόεδρο του Ασκού σε αντιπαράθεση με την εκάστοτε Διοίκηση  του Καποδιστριακού Δήμου. Θεώρησα ότι έπρεπε να αφήσουμε στη άκρη τις όποιες παραταξιακές διαφορές και να εργαστούμε όλοι σε ένα κοινό στόχο, το συμφέρον  του Τόπου και των Δημοτών. Για να συμφωνήσουμε σε κάτι κοινό πάντοτε θα χρειάζεται και η υποστήριξη της άλλης πλευράς. Τη στήριξη στην προσπάθειά μου αυτή τη βρήκα στο πρόσωπο του Γιάννη Αναστασιάδη που πιστεύω ότι κινείται με γνώμονα το  κοινό καλό και όχι των χρωμάτων  Βέβαια κατανοώ τα λειτουργικά προβλήματα του ΄΄Καλλικράτη΄΄ και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και φροντίζω αφενός να προτείνω στη Διοίκηση του Δήμου ρεαλιστικά πράγματα αφετέρου να ενοχλώ τον Δήμαρχο μόνο όταν μπερδεύονται για κάποια θέματα οι αρμοδιότητες και υπάρχει άμεση ανάγκη επίλυσης ενός προβλήματος. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω και το συντοπίτη Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιο Τουλουπίδη για τη βοήθεια και την υποστήριξή του όπως επίσης και την υπόλοιπη Διοίκηση του Δήμου.

Πέστε μας για τη σημερινή κατάσταση της Τοπικής Κοινότητας Ασκού?

Η Τ.Κ. Ασκού σήμερα θα πρέπει να θεωρείται μία από τις τυχερές Δημοτικές Ενότητες καθόσον έχει κάθε μέρα γιατρό, διαθέτει μόνιμο υπάλληλο του Δήμου Λαγκαδά καθώς και ανταποκριτή του ΟΓΑ με αποτέλεσμα οι βασικές ανάγκες της καθημερινότητας  των κατοίκων να καλύπτονται επαρκώς. Η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται δύο φορές και κρατιέται σε ικανοποιητικά, με τα δεδομένα τις εποχής και τις δυνατότητες του Δήμου, επίπεδα. Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί η απουσία ενός υπαλλήλου στην καθαριότητα με σύμβαση, ο οποίος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος Ασκού για να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες και να αξιοποιεί στο έπακρο όλο τον εργασιακό του χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να τον ξοδεύει σε άσκοπες, χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις.

Πραγματοποιήθηκαν έργα κατά τη διάρκεια της διετούς μέχρι σήμερα θητείας σας, στο τιμόνι της Τ.Κ Ασκού? 

Μέχρι σήμερα στα δύο αυτά χρόνια που ασκώ τα καθήκοντα του  Προέδρου έχουμε  υλοποιήσει και λέω ΄΄έχουμε΄΄ γιατί η προσπάθεια είναι κοινή από όλους μας τα παρακάτω έργα, :
Κατασκευάστηκαν τα αποδυτήρια και το κυλικείο στο γήπεδο του Ασκού ενώ παράλληλα εγκαταστήσαμε τριφασικό ρεύμα και ποτιστικό σύστημα
Αντικαταστήσαμε και συντηρήσαμε όλες τις σχάρες των ομβρίων υδάτων.
Πραγματοποιήθηκαν τα απαιτούμενα αποστραγγιστικά έργα στη περιοχή της Λιβάδας.
Αναβαθμίσαμε και εμπλουτίσαμε τον εξοπλισμό του Κ.Α.Π.Η.
Υλοποιήσαμε τεχνικά έργα και τοιχία αντιστήριξης στην περιοχή Πολυδεντρίου Ασκού.
Κάναμε δεντροφυτέψεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους .
Τέλος ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των Δημοτών είναι η εγκατάσταση αντιολισθητικού τάπητα στο οδόστρωμα Ασκού – Εγνατίας.

Υπάρχουν έργα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη?

Αυτή τη στιγμή αναμορφώνεται και αναπλάθεται η κεντρική πλατεία του Ασκού, κατασκευάζονται  τα πεζοδρόμια και οι απαιτούμενες κρασπεδώσεις στους δρόμους του χωριού καθώς και η διάνοιξη του δρόμου Πολυδεντρίου – Ασκού. Όλα τα παραπάνω αποτελούν κομμάτια και συνέχεια του κεντρικού έργου που αναφέρεται στη διάνοιξη του  δρόμου Γαλήνης – Όσσας. Μέχρι στιγμής  έχει πραγματοποιηθεί το 40% του συνολικού έργου, το οποίο θα ήταν ήδη τελειωμένο αλλά σταμάτησαν οι εργασίες λόγω καιρικών συνθηκών. Εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν τα  υπολειπόμενα τμήματα του έργου,  μέσα στον προσεχή μήνα.
 
Έχετε προγραμματίσει  έργα για την Τοπική σας Κοινότητα το προσεχές διάστημα?

Η κατασκευή της κερκίδας στο γήπεδο Ασκού ύψους 85.000€ έχει ήδη δημοπρατηθεί και περιμένουμε τη έναρξη των εργασιών ενώ ένα άλλο έργο το οποίο έχουμε προτείνει και έχει περάσει στο Πρόγραμμα του Δήμου Λαγκαδά είναι το Λαογραφικό Μουσείο Ασκού  προϋπολογισμού 52.000€.
 
Κύριε Σαπλαμίδη ποια είναι τα σχέδιά σας για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές?

Επιθυμία μου είναι να θέσω ξανά υποψηφιότητα αλλά αυτή τη φορά θα είμαι υποψήφιος με την Παράταξη του νυν Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη γιατί πιστεύω ότι οι παλιές νοοτροπίες και χρωματικές αποχρώσεις μας πάνε πίσω ενώ το ζητούμενο είναι  όλοι μαζί να εργαστούμε για το καλό του Τόπου μας  και να το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επέλεξα να μεταφέρω την προσωπική μου επιχείρηση στον Ασκό του οποίου πλέον  είμαι και μόνιμος κάτοικος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.