ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αγοραστός: «Τα Μουσικά Σχολεία έχουν ιδιαίτερη αξία για πολιτισμό μας»


Τα προβλήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν μαθητές, γονείς και καθηγητές στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας.
Όπως ανέφεραν συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα.

«Τα Μουσικά Σχολεία έχουν ιδιαίτερη αξία για την παιδεία και τον πολιτισμό στη χώρα μας. Η αιρετή Περιφέρεια είναι υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσής τους. Στη σημερινή εποχή της κρίσης και της απαξίωσης, οι εστίες παιδείας και πολιτισμού πρέπει να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Κώστας Αγοραστός.

Στη συνάντηση εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές επισήμαναν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τα «διαχρονικά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω Σχολεία, όπως οι καθυστερήσεις στις προσλήψεις καθηγητών και η έλλειψη αναλυτικού προγράμματος και βιβλίων για όλα τα μουσικά μαθήματα, η έλλειψη υποδομών, προβλήματα συνθηκών λειτουργίας, ενώ έκριναν αναγκαία την πιστοποίηση των σπουδών.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται σε όλους τους τομείς, όμως με επιχειρήματα και σωστούς τρόπους διεκδίκησης μπορούμε να πετυχαίνουμε θετικά αποτελέσματα.

Ο Κ. Αγοραστός επικοινώνησε με την περιφερειακή δ/ντρια εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα για το θέμα αυτό και ανέφερε στους παρευρισκομένους ότι πρόκειται να επικοινωνήσει και με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε να υπάρξουν λύσεις για τα προβλήματα των μουσικών σχολείων.

Τέλος. ο σύλλογος γονέων ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την μέχρι σήμερα συνεργασία αλλά και για τη στήριξη στα αιτήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.