ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοδικείο Ηρακλείου: Νέο μπλόκο σε διαθεσιμότητα 26 ΙΔΑΧ ΔΕ


Το ενδέκατο μπλόκο στη διαθεσιμότητα είχαμε σήμερα, αυτήν τη φορά από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης. Με προσωρινή διαταγή του, το δικαστήριο απαγορεύει να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 9 εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ και οι 17 του Δήμου Ηρακλείου έως τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Φεβρουαρίου.
Μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Γιάννης Κουράκης, που στην κατάθεσή του τόνισε την αναγκαιότητα παρουσίας των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Ο δήμαρχος επισήμανε επίσης στους δικαστές ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει και συντονιστικό ρόλο ως πρωτεύουσα του νομού, εξυπηρετώντας σχεδόν το σύνολο των δήμων σε ορισμένες λειτουργίες και υπηρεσίες αναφέροντας ως παράδειγμα τα κοινωνικά επιδόματα. «Δεν μπορεί μετά τις οριζόντιες περικοπές στους μισθούς να υπάρχουν και οριζόντιες περικοπές ανθρώπων. Αυτό είναι αδιανόητο την ώρα που έχουμε επισημάνει με έγγραφό μας στο υπουργείο 36 λειτουργικά κενά και ζητούμε άλλους 10 υπαλλήλους προκειμένου να καλύψουμε κάποια από αυτά».

Εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος από την απόφαση που δικαιώνει προσωρινά τους εργαζόμενους μετά το τέλος της δίκης δήλωσε: «Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σωστή. Θα υπερασπισθώ τους εργαζόμενους και στις επόμενες δικαστικές και διοικητικές εκκρεμότητες που θα έχουν και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι πραγματικά έχουμε την ανάγκη του προσωπικού. Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι απαράδεκτο αφού ταυτόχρονα καταργείται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο και η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν σε κάποιους δήμους, υπάρχει πραγματικά έλλειψη ή πλεονάζον προσωπικό τότε και έπειτα από συνεννόηση με τη κυβέρνηση θα πρέπει να βρεθεί λύση ,όχι όμως με τον τρόπο που σήμερα γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.