ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Έλουσαν με γάλα τους αστυνομικούς στις Βρυξέλλες(video)

Πρωτοφανής εικόνες στις Βρυξέλλες αφού γαλακτοπαραγωγοί επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν έξω από τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ρίχνοντας γάλα πάνω στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Η διαδήλωση «1.000 τρακτέρ στις Βρυξέλλες» διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Γάλακτος, τη συνομοσπονδία των γαλακτοπαραγωγών και των γεωργικών συνδικάτων 14 ευρωπαϊκών χωρών, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας μέχρι το απόγευμα.Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας, γαλακτοπαραγωγοί περιέλουσαν άνδρες της βελγικής αστυνομίας με γάλα, ενώ άναψαν φωτιές, δημιουργώντας μεταξύ άλλων κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα του Βελγίου.
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η λήψη νομοθετικής μέριμνας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ρύθμιση της αγοράς των γαλακτοκομικών και για τιμές οι οποίες θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαλακτοκομικών κάνει λόγο για «αποχώρηση» χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων από τον κλάδο από το 2009, μια τάση η οποία αναμένεται να ενταθεί «εάν δεν αλλάξει η εφαρμοζόμενη πολιτική για τα γαλακτοκομικά προϊόντα».

Δείτε το Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.