ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αυτοψία του Βασίλη Μιχαλολιάκου στα σχολεία του Πειραιά.


 Οι συνεχείς επισκέψεις του δημάρχου Πειραιά στους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα σχολεία, σε αυτή την άθλια κοινωνική πραγματικότητα, δείχνουν ακριβώς την προσθετική αξία που δίνει ο πολιτικός στην θέση εξουσίας που κατέχει.

Την ίδια στιγμή που άλλες, υπερπροβεβλημένες περσόνες της αυτοδιοίκησης βγαίνουν σε άθλια κατάσταση, εκτός τόπου και χρόνου στα τηλεπαράθυρα, άλλοι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν ή σκορπίζουν τα λεφτά των δημοτών σε γελοίες διοργανώσεις κοινωνικού ευτελισμού, Ο Μιχαλολιάκος συνεχίζει αυτό που έκανε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον δήμο. Να είναι στο πλευρό των δημοτών και ότι των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής. Αφού στους δημότες οφείλει την εκλογή του και όχι σε αδιαφανείς συμφωνίες εργολαβιών και εκχώρησης κοινωνικού έργου σε ιδιώτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πειραιάς έχει το υψηλότερο επίπεδο κοινωνικής πολιτικής παρά τα τεράστια προβλήματα και τα ανύπαρκτα κονδύλια.

Εάν συνυπολογίσουμε και τις ρήξεις με τα συμφέροντα που λυμαίνοντο τον δημόσιο πλούτο, με πρόσφατη την δικαίωση του δήμου έναντι καταπατητών (που την ξεκίνησε και την διεκπεραίωσε η δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου), την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια δημόσιας περιουσίας εκποιούνται από επίορκους ή τεμπέληδες πολιτικούς, γίνεται κατανοητή και η διαπαραταξιακή στήριξη που έχουν οι αποφάσεις του.

Και αυτά τα παιδιά θα μάθουν να αγαπούν όχι μόνο την πόλη τους, αλλά και την ίδια την δημοκρατία. Που κάποιοι άλλοι φορείς της, συνεχίζουν να την εξευτελίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.