ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι Έλληνες θα χάσουν τα διπλά αν πουλήσουν κρατική περιουσία


Σε συνέντευξή του στο Euronews ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας, Cobus de Swardt τόνισε ότι «η Ελλάδα και οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση θα χάσουν τα διπλά με την πώληση της κρατικής τους περιουσίας»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cobus de Swardt χώρες, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα χάσουν τα διπλά, εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκρατικοποιήσεις, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τίποτα δεν πρόκειται να πουληθεί στην τιμή που πρέπει…
Ο κος Swardt κάνει λόγο για τη μεγάλη διαφθορά που επικρατεί στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες, και προβλέπει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αποτύχουν, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων που θα τα χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος..
Οι λόγοι που οδήγησαν στο πρόβλημα αυτό: Η αδυναμία ελέγχου των δημοσιονομικών, η αδυναμία ελέγχου της εξουσίας από τον λαό και τρίτο η ατιμωρησία για όσους παραβιάζουν το νόμο.
Πάντως, ο κ. Cobus de Swardt πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς για αυτές τις χώρες θα είναι πιο εύκολος εντός της ευρωζώνης, παρά εκτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.