ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΡΑΜΑ


Ο τόπος χρειάζεται ένα καινούργιο όραμα.
Μια διαφορετική πορεία. Μια νέα και ισχυρή διοίκηση, αποφασισμένη, τολμηρή , εργατική . Η κατάσταση είναι δραματική τόσο για τους πολίτες όσο και για τον τόπο. Πλέον δρομολογείται εκτός ελέγχου. Οι διοικήσεις πολλών Δήμων, όπως αποδεικνύεται κατόρθωσαν να την αντιμετωπίσουν. Ωστόσο αρκετοί είναι οι Δήμοι αυτοί οι οποίοι βουλιάζουν. Πολλές δημοτικές Αρχές αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Εμφανίστηκαν άβουλες, άπραγες με λανθασμένες επιλογές και πολιτικές που πολλαπλασίαζαν τα κοινωνικά αδιέξοδα, μεγιστοποίησαν την οικονομική κρίση και βύθισαν τον τόπο σε απέραντη μελαγχολία για τα επερχόμενα.
Το ουσιαστικό κενό εξουσίας και διοίκησης που διαπιστώθηκε επιχειρήθηκε να καλυφθεί  από έναν πρωτοφανή λαϊκισμό για το δέον γενέσθαι, ενώ η δοκησισοφία , η ανοητολογία και η ευήθεια πολιτικών και δημοσιολογούντων κάθε λογής και φυράματος εκτίθονταν καθημερινά σε πλειστηριασμούς που στήνονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο και στους καφενέδες.
Εν των μεταξύ η κρίση βαθαίνει και απειλεί πλέον ευθέως τη θεσμική υπόσταση των Δήμων , τις δομές της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή. Ο κίνδυνος να μετατραπούν οι δήμοι σε βάλτο αν και υπαρκτός  - όσο συνεχίζονται η αβελτηρία και η αμεριμνησία – δεν φαίνεται να λαμβάνεται σοβαρά  υπ’ όψιν .Διοικήσεις και αντιπολιτεύσεις  διαγωνίζονταν σε εξυπνακισμούς και σε ρητορική υπέρ δήθεν της κοινωνίας και των οικονομικά ασθενέστερων.
Αντί να πουν την ωμή αλήθεια στους δημότες προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν με πομφόλυγες. Αντί να τους «εκπαιδεύσουν» στο μέτρο , τους απηύθυναν  λόγους παραμυθίας . Αντί για πολιτική , οικονομική και κοινωνική αναγέννηση δημιουργούσαν πολιτικές δυσπλασίες , είτε αυταρχικής μορφής είτε γελοιότητας όπου διάφοροι επίδοξοι και εναλλασσόμενοι τσαρλατάνοι ταλαιπωρούσαν τον τόπο με τα  σωτηριολογικά τους κηρύγματα. Πάντως να συνεχίσει η κατάσταση ως έχει αποκλείεται. Δεν μπορεί να τυρβάζουμε περι άλλων. Αρκετά με τους καλικάντζαρους που ταλάνιζαν τον δημοτικό βίο με τα καμώματα τους. Είναι ώρα για γεναίες αποφάσεις. Η διαιώνιση της μιζέριας είναι πλέον καταστροφική για τον ίδιο τον τόπο και την κοινωνία αλλά και για τις ίδιες τις διοικήσεις και τις παρατάξεις των Δημάρχων. Είναι καταστροφικό να ψάχνουμε για εμβαλωματικές λύσεις. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο να μαδάει τη μαργαρίτα για τα επερχόμενα , ούτε να σπαταλά τις δυνάμεις του σε ήσσονος σημασίας θέματα, ανόητες υποθέσεις και μονομαχίες γι μικρά ή μεγαλύτερα σκάνδαλα.
Ο τόπος χρειάζεται ένα καινούργιο όραμα . Μια διαφορετική πορεία. Νέες ισχυρές διοικήσεις , αποφασισμένες, τολμηρές εργατικές με κοινωνική ευαισθησία και διάθεση προσφοράς στο δημότη. Διοικήσεις με νέους ανθρώπους και φρέσκιες ιδέες. Διοικήσεις στις οποίες οι καλύτερες , οι ικανότερες ,οι πιο παραγωγικές και υγιείς δυνάμεις του τόπου θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της ανόρθωσης και ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.