ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ


·      Δεν έπληξε το προφίλ του από τα «κρούσματα» κατάχρησης εξουσίας και από τον «ερασιτεχνικό» τρόπο αντιμετώπισης τους.
·       Δεν έχασε τον έλεγχο της κατάστασης ,που δεν απλώθηκε με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στο εσωτερικό του σχηματισμού του οποίου ηγείται για τη λειτουργία του Δήμου και βεβαίως με τον τρόπο με τον οποίο η κοινή γνώμη αξιολογεί τη Δημοτική αρχή.
·       Ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με τους συνεργάτες  του σε θέματα ηθικής τάξεως και δικαίωσε τις προσδοκίες των πολιτών έστειλε ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα στους ουκ ολίγους αξιωματούχους οι οποίοι θεωρώντας ότι έχει έρθει δική τους σειρά , θέλησαν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει η άσκηση εξουσίας.
·       Δεν ανέχτηκε τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής , την ελαστική συνείδηση και τη νοοτροπία της «αρπαχτής» φαινόμενα τα οποία διαπερνούν το αυτοδιοικητικό σύστημα και τείνουν να μετατραπούν από εξαίρεση σε κανόνα.
·       Δεν προτίμησε «να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα» και να αντεπιτεθεί με τη λογική του «συμψηφισμού» με την επίκληση των αμαρτιών της προηγούμενης Αρχής (που όμως δεν αποτελεί δικαιολογία).
·       Με τις πράξεις του απέδειξε στην κοινή γνώμη ότι είναι άτεγκτος απέναντι στους υπευθύνους διάπραξης ατοπημάτων ηθικής τάξεως.
·       Εφάρμοσε την αρχή της μηδενικής ανοχής, γι αυτό και η ηθική επαγγελία του δεν έχει υποστεί ρήγματα , οι διακηρύξεις του για «σεμνότητα» και «ταπεινότητα»αποτελούν πολιτικό πλεονέκτημα.
·       Δεν πορεύτηκε στην περπατημένη , δεν εγκλωβίστηκε πολιτικά, και δεν υπέστη δυσανάλογη φθορά .
·       Αφουγκράστηκε την έκφραση αγωνίας που διαπερνά το το στελεχιακό δυναμικό του δημοτικού σχηματισμού και μετουσίωσε σε πολιτικό λόγο το διάχυτο αίτημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να προσδώσουν πολιτική δυναμική.
·       Έδειξε ότι είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα και προσέδωσε μια νέα πολιτική δυναμική στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας.
·       Εξαιτίας της πολιτικής που ασκείται σε διάφορους τομείς , κυρίως της οικονομίας , αλλά και της άσκησης της εξουσίας δεν προέκυψε μια υποχώρηση της παράταξης της οποίας ηγείται.
·       Αντιμετώπισε αποφασιστικά και άμεσα  κάθε αρνητικό κρούσμα στη διαχείριση της εξουσίας.
·       Απέδρασε από το καθεστώς της μιζέριας , της αδράνειας , των συμψηφισμάτων, της φαυλότητας και της απρόσμενης αλαζονείας.
·       Εξέπεμψε μηνύματα αποφασιστικότητας και «αφύπνισης» .
·       Έδωσε λύσεις , πήρε αποφάσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για την καθυστέρηση στην επίλυση βασικών οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων και προχώρησε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
·       Έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση , ότι δε συμβιβάζεται σε μια πολιτική απλής διαχείρισης των μεγάλων προβλημάτων του τόπου. Με ρήξεις και τομές, προκειμένου να είναι πρόσκαιρα ευχάριστος στους πολίτες θέτοντας τέλος σε μια κακή παράδοση δημαγωγίας και λαϊκισμού , επέλεξε τον δύσκολο δρόμο της πραγματικής πολιτικής και όχι των πρόσκαιρων και ακούσιων εντυπώσεων.
·       «διαπαιδαγώγησε» τα στελέχη του σε μια νέα σχέση με το χρήμα .
·       Δεν εφάρμοσε την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.