ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην Αρχαία Ολυμπία οι «Αγανακτισμένοι»-Νέο ραντεβού την Τρίτη

Νέο δυναμικό ραντεβού δίνουν την Τρίτη, ημέρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, οι «Αγανακτισμένοι»
, οι οποίοι γέμισαν και πάλι χθες το Σύνταγμα, 26η ημέρα των κινητοποιήσεων τους (βλ. σχετικό βίντεο στην aftodioikisi.gr).
Στο 4ο -κατά σειρά- πανευρωπαϊκό κυριακάτικο κάλεσμα, πολλά ήταν και τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώθηκαν στην πλατεία, τα οποία έδωσαν διαφορετικό «χρώμα» στην ειρηνική διαμαρτυρία.
«Ούτε με ποδήλατο, ούτε με κανό, Γιωργάκη με ελικόπτερο θα φύγεις από εδώ» και «κλείστε τις καντίνες σε κάθε παραλία, αντί για μπάνιο φέτος θα πάμε στην πλατεία» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν και έκαναν εντύπωση χθες.
Στην Αρχαία Ολυμπία
Το πρωί της Κυριακής, στη Αρχαία Ολυμπία, οι «Αγανακτισμένοι» του νομού Ηλείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ιερό χώρο, με κεντρικό τους σύνθημα, το οποίο ήταν γραμμένο σε μεγάλο πανό χώρο, «Not for sale - Δεν πωλείται». Οι «Αγανακτισμένοι» της Ηλείας μοίρασαν στους τουρίστες που ήταν στον αρχαιολογικό χώρο ένα κείμενο σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και σερβοκροατικά), στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι "Αγανακτισμένοι" της Ηλείας, έπειτα από ένα μήνα παραμονής στις πλατείες με πολύμορφους αγώνες, αποφασίσαμε να ανάψουμε τη φλόγα της αντίστασης και εκεί που γεννήθηκε η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων».
Ένταση και προσαγωγές σε μηχανοκίνητη πορεία
Την ίδια ώρα, «Αγανακτισμένοι», επιβιβασμένοι σε περίπου 30 μηχανές, πήγαν στην Κηφισιά, όπου φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, του πρώην υπουργού Οικονομικών επί ΝΔ Γιώργου Αλογοσκούφη και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου.
Στη συνέχεια κατέβηκαν την Κηφισίας, όπου τους έγινε τροχονομικός έλεγχος στο ύψος της Αττικής οδού, αλλά συνέχισαν την πορεία τους έως το Χολαργό, πιθανότατα με προορισμό το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Στην οδό Περικλέους, κάτοικοι της περιοχής τούς αποδοκίμασαν, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία τους εκεί. Τότε ένας από τους μηχανοκίνητους διαδηλωτές χτύπησε πολίτη, ο οποίος και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.
Στο σημείο έφθασαν αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ», που προχώρησαν στις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Ενδέχεται να σχηματισθεί σε βάρος τους, δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.