ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προετοιμάζονται πυρετωδώς οι Αγανακτισμένοι

Κλιμακώνουν τις προετοιμασίες τους οι Αγανακτισμένοι, ενόψει του μαζικού, ολοήμερου αποκλεισμού της Βουλής, καθώς και της «μεγάλης μάχης» για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στις 28 Ιουνίου. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου για μία ακόμα Κυριακή εχθές, με τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας να εντείνει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της. Μηχανή παρέσυρε διαδηλωτή έξω από τη Βουλή πριν από λίγο.

Ημέρα ανασυγκρότησης και ετοιμασιών η σημερινή για το κίνημα της πλατείας, καθώς το βάρος πέφτει στην αυριανή μαζική κινητοποίηση. Το ραντεβού έχει κανονιστεί για τις 7 το πρωί, με τους Αγανακτισμένους να αποκλείουν ξανά τη Βουλή, ρίχνοντας στην «κάλπη» της πλατείας Συντάγματος, ψήφο «μη εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση.

Ένα εξαιρετικά άσχημο επεισόδιο σημάδεψε τη σημερινή συγκέντρωση, καθώς γύρω στις 19:00 μοτοσυκλετιστής αψήφησε τον αποκλεισμό της λεωφόρου Αμαλίας, σήκωσε τις κορδέλες της αστυνομίας και προσπάθησε να περάσει οδηγώντας μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν 40χρονο διαδηλωτή.

Ο άνδρας έπεσε κάτω λιπόθυμος, ενώ ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι συγκεντρωμένοι του έκλεισαν το δρόμο και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε εγκαίρως στο σημείο και μετέφερε τον τραυματία στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ ο μοτοσικλετιστής θα οδηγηθεί στο τμήμα.

Η Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 21:00. Κατά τη χθεσινή συνέλευση, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε μια σειρά από ενδιαφέροντα αιτήματα όπως η επανεξέταση του νομικού πλαισίου και η άμεση απαγόρευση της χρήσης χημικών, το κάλεσμα σε γενική απεργία διαρκείας, ή η διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Το σύγχρονο σχολείο στην εποχή του ΔΝΤ και το μοντέλο ατομικής συνείδησης που θέλουν να διαμορφώσουν στην σύγχρονη νεολαία».

Η Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος για την αυριανή κινητοποίηση:

Την Tρίτη 21 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για την “νέα” του κυβέρνηση. Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι “φυλλοροούμε”, αλλά εμείς κάθε Κυριακή γινόμαστε περισσότεροι.

Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο “ΜΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά.

Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να γεμίσουν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν μαζί μας στο Σύνταγμα.

Καλούμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, Έλληνες ή μετανάστες, μανάδες και παιδιά, γιαγιάδες και παπούδες.


Στην βία τους απαντάμε: το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη μας και η ψυχή μας και τους λέμε ότι “σιμά στις μπαλωθιές τους υπάρχει και ο λυράρης”.


Όλοι και όλες στο Σύνταγμα την Τρίτη 21-6 από τις 19:00 να φωνάξουμε δυνατά:
δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν κυβέρνηση – τρόικα – χρέος.

πηγη:tvxs
Μ.Ζ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.