ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας δήλωσε ότι συμφώνησε στο κλείσιμο όλων των πυρηνικών της σταθμών έως το...

 2022. Μέχρι τότε, η Γερμανία θα πρέπει να
 βρει με ποιόν τρόπο θα καλύψει το 22% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα καλύπτεται από τους πυρηνικούς σταθμούς.


Με την υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα που διακόπτει τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο έδαφός της.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρότγκεν, έπειτα από σύσκεψη του κυβερνώντος κόμματος που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Είχε προηγηθεί η σύσταση επιτροπής από την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να διερευνήσει αυτό το ζήτημα έπειτα και από την καταστροφή στο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.


Η μεγάλη πλειοψηφία των 17 γερμανικών αντιδραστήρων θα τεθεί εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του 2021 και οι τρεις τελευταίοι, οι πιο σύγχρονοι, θα λειτουργούν μέχρι το 2022 το αργότερο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απόφαση "μη αναστρέψιμη".
Οκτώ από τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Γερμανίας, δεν είναι πλέον συνδεδεμένοι με το δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι οκτώ αυτοί αντιδραστήρες δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Η πυρηνική βιομηχανία έχει αντιδράσει, εκτιμώντας ότι ένα πρόωρο κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη βιομηχανία της Γερμανίας.


"Το σύστημα τροφοδοσίας σε ενέργεια πρέπει και μπορεί να τροποποιηθεί ριζικά", δηλώνει σήμερα στον γερμανικό Τύπο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Πράσινοι, η δημοτικότητα των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, επιμένουν στην ανάγκη προσφυγής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όχι στις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση του άνθρακα.


Τώρα, η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πανίσχυρο γερμανικό πυρηνικό λόμπι, που δεν διστάζει να επισείσει την απειλή γιγάντιων μπλακ-άουτ, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο.


Την περασμένη εβδομάδα, η Ελβετία δεσμεύθηκε επίσης να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2034. 

fimotro.blogspot.com

MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.