ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μένουμε Ελλάδα και πάλι!

Επιστροφή στην Ελλάδα, επιστροφή στις ομορφιές της χώρας μας, πρεμιέρα για το «Μένουμε Ελλάδα»
(ΝΕΤ, 13.00). Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Γιώργος Αμυράς επανέρχονται -μετά από εννέα μήνες απουσίας- στα τηλεοπτικά πλατό και μας ταξιδεύουν σε Κυπαρισσία, Σπέτσες, Αντίπαρο, Λακωνία, Αρχαία Ολυμπία και σε τρία μικρά κοσμήματα της νησιωτικής Ελλάδας, την Πολύαιγο, το νησάκι Κάλαμο και την Πρώτη της Μεσσηνίας. Λίγο πριν από την πρεμιέρα τους, Γιώργος και Ρένια μας μίλησαν για την ανανεωμένη τους εκπομπή…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΥΡΑΣ
* Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;
«Διανύουμε την έκτη μας τηλεοπτική σεζόν και έχουμε βάλει νέες ενότητες στην εκπομπή: θα δίνουμε συμβουλές για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών, οδηγίες για όσους θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά με τον τουρισμό, θα δώσουμε έμφαση στα οικονομικά ταξίδια και τις προσφορές, θα παρουσιάζουμε μικρές αγγελίες για τον τουρισμό, ενώ καλούμε τον καθένα να γίνει -με όποια μέσα διαθέτει- ανταποκριτής από τον τόπο του».
* Τι συμβουλεύεις τον κόσμο να κάνει με τις διακοπές του;
«Θα τον συμβούλευα να κάνει μια μεγάλη έρευνα μέσω Ίντερνετ, ή αν επιλέξει κάποιο τουριστικό γραφείο να κλείσει ταξίδι βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων. Πρέπει να ξεφύγει από τα στερεότυπα τουριστικά μέρη και να ανακαλύψει καινούργια. Να γίνει πιο αυστηρός κριτής των παρεχομένων υπηρεσιών, να μη διστάζει να καταγγέλλει στις τοπικές αρχές τυχόν παραβάσεις, αλλά το βασικότερο; Να έχει καλή διάθεση, να εκτονωθεί και να ξεγνοιάσει. Φέτος και η Ελλάδα έχει τιμές εφάμιλλες του εξωτερικού, φτάνει κανείς να το ψάξει από νωρίς».
* Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο μείον του ελληνικού τουρισμού και ποιο το θετικό του;
«Το μείον είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό που απασχολείται στον τουρισμό είναι ανεκπαίδευτο και το συν οι φυσικές ομορφιές μας».
* Είσαι ένας νέος άνθρωπος που αγαπά το περιβάλλον και τον εναλλακτικό τρόπο ζωής. Θα δούμε και τέτοιες ενότητες μέσα στην εκπομπή;
«Εννοείται! Μέσα από την εκπομπή θα παρουσιάζουμε και τις πράσινες τουριστικές μονάδες, εκείνες που σέβονται το περιβάλλον. Θα δίνουμε επίσης λόγο και εικόνα και σε ευρύτερες προσπάθειες που γίνονται στη χώρα. Για παράδειγμα τον Ιούνιο πάμε στην Πάτμο για να καταγράψουμε ένα φεστιβάλ παραδοσιακής γεύσης. Από διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου έρχονται μαγείρισσες που διαγωνίζονται με φαγητά που φτιάχνουν με βιολογικά προϊόντα. Στη συνέχεια κάνουμε όλοι μαζί ποδηλατάδα συνδέοντας τα διάφορα σύμβολα του νησιού».
* Πως είναι η συνεργασία σου με τη Ρένια;
«Συνεννοούμαστε με τα μάτια πια! Χαίρομαι που η συνεργασία μας όσο πάει και ανθίζει. Η Ρένια είναι ένα καταπληκτικό παιδί, μια άψογη επαγγελματίας και είμαι τυχερός που την έχω δίπλα μου»!

ΡΕΝΙΑ ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ
* Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σου, έχει αλλάξει καθόλου η νοοτροπία των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό;
«Έχουν αλλάξει πολύ και οι επαγγελματίες που στο σύνολό τους προσφέρουν πλέον καλύτερες υπηρεσίες, έχουν αλλάξει και οι Έλληνες ταξιδιώτες όμως διότι έχουν μάθει να διεκδικούν και να παίρνουν αυτό για το οποίο έχουν πληρώσει. Αυτοί που συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται με τα νέα δεδομένα, θα το βρουν μπροστά τους τώρα με την οικονομική κρίση. Ο κόσμος θα τους απορρίψει από μόνος του».
* Αν είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε ένα φθηνό πακέτο εξωτερικού με ακριβότερες διακοπές στην Ελλάδα, τι θα διάλεγες;
«Θα έψαχνα να βρω ένα οικονομικό πακέτο για την Ελλάδα! Φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση στον τουρισμό και είμαστε και πιο οικονομικοί από πέρσι. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να ανακάμψουμε ηθικά, να μη χάσουμε τη διάθεσή μας και να ταξιδέψουμε με όποιον τρόπο, έστω και για λίγο».
* Υπάρχουν ακόμη μέρη που δεν έχει φτάσει η κάμερά σας;
«Δεν έχουμε καταφέρει να πάμε σε ένα νησί του Αιγαίου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά φέτος δεν μας τη γλιτώνει»!
* Η εκπομπή μεταδίδεται το μεσημέρι, σε μια ώρα που το νεανικό κοινό είναι κυρίως απών από τους δέκτες του… Αυτό είναι ένα μείον;
«Αποτελούμε μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στις κουτσομπολίστικες εκπομπές. Αν δεν θες να δεις κίτρινο, βλέπεις πράσινο, γαλάζιο, ήλιο, φως, θάλασσα, γεμίζει η οθόνη! Είμαστε χρόνια σ’ αυτή τη ζώνη και έχουμε γίνει πια συνήθεια στον κόσμο».
* Ποιο είναι το μέρος της Ελλάδας που πέρασες τις καλύτερες διακοπές σου;
«Καλά εδώ γράφουμε βιβλίο! Σε πολλά μέρη έχω περάσει τέλεια και σε πολλά έχω εξαιρετικές αναμνήσεις! Οι πιο πρόσφατες εμπειρίες μου είναι η Πάτμος που έχει φιλόξενους ανθρώπους! Είναι ένα καλόκαρδο νησί, ανοιχτό, θετικό δεκτικό, με πολύ καλή ενέργεια. Μου άρεσε η Σίκινος γιατί είναι ωραία αφημένη δεκαετίες πίσω, έχουμε πολλά διαμαντάκια στην Ελλάδα. Και από χειμερινούς προορισμούς η Στεμνίτσα»!
* Πως είναι η σχέση σου με τον Γιώργο;
«Είμαστε οικογένεια πια, είναι ο αδερφός που δεν έχω! Με τον Γιώργο έχουμε μια σχέση που την έχω πολύ ψηλά! Τον εκτιμώ και το ξέρει πολύ καλά»!


πηγη:adesmeytos.gr

MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.