ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αρχισαν τις συλλήψεις

Η αστυνομία της Συρίας συνέλαβε αριστερό ακτιβιστή της αντιπολίτευσης,
πράξη που σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς, υπονομεύει την αξιοπιστία της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.
Πάντως, η συριακή εφημερίδα «Αλ Βατάν», που πρόσκειται στην κυβέρνηση, γράφει ότι ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, πρόκειται να επικυρώσει το διάταγμα με το οποίο αίρεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που ισχύει από το 1963 στη χώρα.
Ακτιβιστές και στελέχη των αντικαθεστωτικών καταγγέλλουν ότι άνδρες που ανήκουν στο Τμήμα Πολιτικής Ασφάλειας της αστυνομίας της Συρίας συνέλαβαν, στην πόλη Χομς, τον ακτιβιστή και στέλεχος της αντιπολίτευσης Μαχμούντ Ίσα.
Η Χομς αποτελεί από την έναρξη των αναταραχών στη χώρα ένα από τα προπύργια των διαδηλωτών, που ζητούν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την απομάκρυνση του Άσαντ.
Μόνο από την Δευτέρα σύμφωνα με τους ακτιβιστές, 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος. Οργανώσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 νεκρούς σε όλη τη χώρα από την έναρξη των διαδηλώσεων.
«Ο Ίσα είναι εξέχων πρώην πολιτικός κρατούμενος. Η σύλληψή του λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της άρσης έκτακτης ανάγκης είναι μεμπτή», δήλωσε ο Ραμί Αντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μιλώντας από τη Βρετανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φιλοδημοκρατικοί ακτιβιστές οργάνωσαν νέα διαδήλωση στην πόλη Μπανιάς, φωνάζοντας «ούτε σαλαφιστές, ούτε αδελφοί μουσουλμάνοι. Εμείς ζητάμε ελευθερία».
Στο μεταξύ, η Βρετανία συμβούλευσε τους πολίτες της που βρίσκονται στη Συρία να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της πολιτικής κατάστασης, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ.


πηγη:adesmeytos.gr

ΜΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.