ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Συνέλαβαν δεκάδες πειρατές στον Ινδικό ωκεανό


Το ινδικό ναυτικό και η ακτοφυλακή συνέλαβαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό περισσότερα από 50 άτομα που επέβαιναν σε πειρατικό πλοίο έπειτα από ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Ινδίας. «Στο πλοίο επέβαιναν 52 άνθρωποι συνολικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μ. Ναμπιάρ, ο οποίος δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των συλληφθέντων, ούτε τον ακριβή αριθμό των πειρατών που βρίσκονται μεταξύ αυτών.

Οι συλλήψεις έγιναν σε ταϊλανδικό αλιευτικό πλοίο, που είχε καταληφθεί πριν από έξι μήνες ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας και το οποίο όπως φαίνεται εξυπηρετούσε ως βάση των πειρατών για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των πλοίων, σύμφωνα με το υπουργείο. Η αστυνομία θα ανακρίνει τους συλληφθέντες μόλις αφιχθούν στην Βομβάη.

Το ναυτικό της Ινδίας και η ακτοφυλακή ενεργοποιήθηκαν μετά την ειδοποίηση ελληνόκτητου πλοίου ότι πειρατές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το πλοίο, 100 ναυτικά μίλια δυτικά του Καβαράτι, ανοιχτά του κρατιδίου Κεράλα, στη νοτιοδυτική Ινδία.

Οι ινδικές ναυτικές δυνάμεις καταδίωξαν δύο ταχύπλοα, τα οποία τους οδήγησαν σε πλοίο που εξυπηρετούσε ως βάση των πειρατών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ινδικού υπουργείου.

«Οι ανταλλαγές πυρών ήταν σύντομες, αλλά καθοριστικές. Οι πειρατές υποχώρησαν γρήγορα και ανέβασαν λευκή σημαία για να παραδοθούν», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.