ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ντρέπεστε για το χαμόγελό σας;


Μερικά μυστικά για να αποκτήσετε αστραφτερή οδοντοστοιχία Καθώς γερνάμε τα δόντια μας αλλάζουν και με τη «βοήθεια» ορισμένων τροφίμων και κάποιων βλαβερών συνηθειών μας αποκτούν αντιαισθητικούς λεκέδες και δυσχρωμίες.
1. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα που σας υπόσχονται λαμπερό και κάτασπρο αποτέλεσμα! Μην αφήσετε τις πολυτελής και ευφάνταστες συσκευασίες να σας παραπλανήσουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στον οδοντογιατρό σας, για να σας προτείνει το καταλληλότερο.
2. Ορισμένοι επιλέγουν ακόμη τη μέθοδο που τους έμαθε η γιαγιά τους… με τη χρήση μαγειρικής σόδας, την οποία απλώνουν απαλά πάνω στα δόντια με μια οδοντόβουρτσα.
3. Τροφές όπως το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια και τα καρότα αυξάνουν την έκκριση σάλιου στο στόμα, που βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών που κατακάθονται στα δόντια και ευνοούν την ανάπτυξη πέτρας και τερηδόνας.
4. Το να μασάτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, επίσης αυξάνει την έκκριση σάλιου, μειώνοντας τους λεκέδες και τις δυσχρωμίες που σχηματίζονται στα δόντια.
5. Κόψτε το κάπνισμα. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποκτήσετε ένα… αποκρουστικό χαμόγελο! Για να μην αναφέρουμε την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ειδών καρκίνου… που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά!
6. Οι οδοντίατροι λένε πως ό,τι μπορεί να λερώσει ένα άσπρο πουκάμισο, μπορεί να «λερώσει» και την οδοντοστοιχία σας! Καφές, τσάι, διάφορα ποτά και χυμοί. Τα αποτελέσματα από την κατανάλωσή τους φαίνονται με το πέρασμα των χρόνων όλο και πιο έντονα.
7. Φροντίστε να τα βουρτσίζετε καθημερινά και να ακολουθείτε τις οδηγίες του οδοντογιατρού σας κατά γράμμα.
Αναρτήθηκε από tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.