ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Το ΣΔΟΕ στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς! Πρόστιμο: 600.000 ευρώ

Το ΣΔΟΕ στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς!

600.000 ευρώ πρόστιμο σήμερα, ενώ αναμένεται το διοικητικό που θα είναι...

πολλαπλάσιο

Μετά από καταγγελία τον Μάρτιο του 2006, το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα στην επιχείρηση τελετών του δήμου, τα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται σε μια έκθεση καταπέλτη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.


Ανύπαρκτα και εικονικά παραστατικά, καταχρήσεις και υπερτιμολογήσεις σε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης. Από τους νεκροκομιστές έως τα τουριστικά γραφεία που μετέφεραν τους συγγενείς και από τα λουλούδια μέχρι τα λάδια για τα καντήλια.


Η κατάσταση αυτή ήταν γνωστή τόσο στον πρόεδρο της επιχείρησης, στον γενικό Γραμματέα του δήμου, όσο και στον πρώην Δήμαρχο.


Η πλήρης όμως αυτή ασυδοσία συνεχίστηκε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακαλύπτει το ΣΔΟΕ. Ένας εξωτερικός λογιστής μάλιστα που προτείνει νέα λογιστικά συστήματα, για να υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος, απολύεται, «ίσως και για πολιτικούς λόγους», όπως αναφέρει στο ΣΔΟΕ στέλεχος της επιχείρησης.


Ο όγκος των παραβάσεων που περιλαμβάνονται ασύλληπτος. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:


· Δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (αποδείξεις δηλαδή ότι είχε εισπράξει η επιχείρηση) σε πάμπολλες περιπτώσεις.


· 11 μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών «χάθηκαν»…


· Στα τιμολόγια καυσίμων δεν αναγράφονταν οι αριθμοί των αυτοκινήτων, άρα ουδείς γνωρίζει ποιος χρησιμοποιούσε αυτά τα καύσιμα.


· Επί 10 χρόνια τυπογραφείο που τύπωνε τα κηδειόχαρτα κ.λπ, δεν είχε εκδώσει τιμολόγια.


· Επί 13 χρόνια τουριστικό γραφείο που έκανε τις μεταφορές των συγγενών δεν εξέδιδε τιμολόγια.


· Οι τιμές που πλήρωναν για τα λάδια, τριπλάσιες των τιμών που υπήρχαν στην αγορά.


Και πολλά-πολλά ακόμα στην έκθεση των 600 σελίδων.


Το ΣΔΟΕ φυσικά επιβάλλει πρόστιμα 600.000 ευρώ, παραπέμπει πολλές επιμέρους παραβάσεις στην εφορεία Καλαμαριάς για περαιτέρω διερεύνηση και τέλος ένα διοικητικό πρόστιμο που αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο. Χρήματα που θα προέλθουν από το δημοτικό προϋπολογισμό, από δημόσιο χρήμα.


Οι πολιτικές ευθύνες της διοίκησης τεράστιες και θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν επιχειρήσει να συγκαλύψει μία τόσο μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, αν δεν τολμήσει έστω και τώρα να διερευνήσει σε βάθος το κύκλωμα που λυμαινόταν δημόσιο χρήμα όλα αυτά τα χρόνια, πώς λειτουργούσε, ποιοι το γνώριζαν και το αποσιωπούσαν και ποιοι κέρδιζαν από αυτό.


Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς

26-02-2011 

Αναρτήθηκε στο http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.